17 Eylül 2024 Salı

Eskişehir

 Eskişehir 

İlk kez evden uzakta,şehir dışında 1 gece,2 gün geçirme fırsatım oldu. Kız kardeşim ve kızıyla.

İlk gün planladığımı gibi olmadı. Otele gitmek için yanlış tramwaya binince 2 tramwayla bütün şehri dolaştık. 1sn bile oturmadan ve sırtımızda çok ağır sırt çantalarıyla. 10dk bile sürmeyecek yolu 2saatte tamamlayınca o gün bir yere gitmeye halimiz kalmadı. Akşam çıkıp çevrede dolaştık sadece. Bu bile çok iyi geldi. Ertesi gün yine tüm yükümüzle,çok güzel bir gezi sonrası yurdumuza geri döndük. Otel odasına girer girmez burası çok loş yahu şu perdeyi bir açayım dememle ve sadece perdeye dokunmamla üzerime düşmesi bir oldu. Ne olduğumu şaşırdım. Çok kısa süre sonra Melike'nin altın künyesi koptu neyseki odanın içinde görebileceğimiz şekildeydi. Hemen ardından çocuk yere bir düştü ki,kafasını çarptı. Çok korktuk demeye gerek yok herhalde. Hemen evi arayıp okuyup üfleyin,bize biseyler oluyor dedim. Neyse ki sonrası güzeldi. Bugün aşırı yorgun ve sırtımın tutuk olması ve bu halde tekrar dışarı çıkıp,2 araç değiştirip ilçe merkezindeki işimizi halletmek mecburiyeti dışında her şey çok güzel. AA bir de dün gece dönerken tam trenden inince kızın uykudan uyanamamasın kaynaklı bir ağlama krizi geldi ki. Minibüse binip eve gelemedik. Gecenin o saati bilmediğimiz yerlerde taksi aramak ve oralardan eve gelme çabası da yıpratıcıydı. Şükür ki taksiye binince sakinledi de biz de rahatladık. 

Bugün, dün,önceki gün ve epeydir çok yorgunum. Ne zaman böyle olsa günlerce evden çıkmadan dinleneceğim derim ve hiç de öyle olmaz. Yine olmadı. Yarın olur inşallah. Bir kaç gün evden çıkmazsam,cumartesi günkü düğüne gayet canlı kanlı hazır olurum inşallah.

Bu arada dün Eskişehir'de yemek yediğimiz belediyeye ait bir mekanda,tam kalkmak üzereyken masaya garson kız geldi. Siz dedi. Ne kadar enerjiksiniz. Bayıldım size. Böyle pozitif insan görmemiştim ne zamandır. Çok sevdim sizi dedi. Ve aşırı yorulduğum günün sonunda dedi bunu. Ahh dedim ne diyeceğimi bilemedim,teşekkür ederim. Sebebi şu olabilir; şehrini, insanlarınız öyle güzel,öyle yardımsever,öyle doğayla iç içe bir yaşam alanını var ki çok sevdim. Çok iyi geldiniz bana. Olsa olsa sizden aldığımı yansıtmışımdır. Yoksa bu yorgunluğa böyle görülmek ve hissedilmek başka türlü açıklanamaz. Kız çok mutlu oldu. Ben çok mutlu oldum. Hiç tanımadığım biri tüm güzel duygularla sarıldı sanki bana. Gerçekten çok iyi geldi Eskişehir bana. Karşılaştığınız herkes size iyi gelsin inşallah.

2 yorum:

deeptone dedi ki...

eskişehir, ne güzel bir şehir evet, iyi yorulmuşsun, önce biraz aksilikler olmuş ama oluyor o kadar :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Deeptone; hem de ne yorulmak deep. Din-le-ne-mi-yo-rum :)

Yorum Gönder