12 Aralık 2013 Perşembe

Yaşlandım mı Ne ? !

Büyüyorken ben;eski inadımdan eser kalmadı artık.Kim ne dese kafa sallar,uyumlu hale geldim.Büyüdüm mü,yaşlandım mı bilmiyorum ama pek muhalefet etmek gelmiyor içimden şu sıra.Kendimi ifade edip,kenara çekilesim var.Sadece izlemek istiyorum çevremdekileri ve kaderimin bana getireceklerini.İnsanların bir şeyleri yoluna koymak için verdikleri mücadeleyi mesela.Uğraşma diyesim geliyor,nasılsa Allah biliyor şekillendireceği hali.Sen de öğreneceksin yakında,sabret ve tevekkül...Bekle...Umutla...Sabırla...Üzülme boşuna.Seni Yaradan üzül,kahrol diye getirmedi dünyaya.Eğer sen bir yanlışlık görüyorsan bu işte,bakış açını değiştir önce.Bardağın dolu tarafından bakarken,kendine güven ve sağlam tut elindeki değerleri.
İnsansın,üzülebilirsin elbet.ama toparlanmayı da bilmelisin.Çünkü sen hayatın ta kendisisin.Sen nasıl düşünürsen,hayatın o yönde şekillenecektir.

Velhasıl_ı kelam;üzülmeyi erteledim ben.Anın tadını çıkarıyorum sadece.Hayatı ciddiye alanlara ise gülüp geçiyorum.Gerçekler senin gördüklernden ibaret değil ki demek isteyip,sadece tebessüm ediyorum.Geçer...Her ne yaşıyorsan geçecek...Bundan öncekiler gibi bu da bitecek.Üzülme,sinirlenme kendine verilen değeri azınsama.
Her nedendir bilmem bu ara pek bir iç dünyama dönmüş durumdayım.Sanırım yazının başında da yazdığım gibi,ben artık yaşlanıyorum.Oysa henüz büyümemiştim ki.Yaşlanmak için çok erken...Yaşayacak çok güzel günlerim olacak...Küllerimden yeniden doğmayı dilerken,yaşlanıyor olmak bilmem ki ne kadar sevinilesi...Yine de geç kalmadan tadına varmayı bilmeli.Nihayetinde bu zaman bile geçici...

8 yorum:

Handan dedi ki...

Yaşlanmak değil o, olgunlaşmak. Hayatı daha güzel gözlerle görüp, gereksiz şeylerden uzaklaşmak güzel bir şey:-)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Handan;senin yorumunla güne başlamak da çok güzel bir şey:) hoş geldin sefalar getirdin sayfama...

Bir hayal kur dedi ki...

ne yaşlanması yahu dur bakalım canım:) hayata daha mantıklı olgun pencereden bakmak seninkisi, hayatın gerçek manasını olması gerekenleri olacakları idrak etmek... en iyisini yapıyorsun.

Kelimelerle Dans dedi ki...

bir hayal kur;ahh o mantık...bazen mutlu olmayı da engelliyor biliyor musun?:) sanırım haklısın.hayatın gerçek manasını çözmüş gibiyim:)

deeptone dedi ki...

çok güzeel böle yap işteeeeee ama büyümeeeeeee beeeeee yaşlanmazsın kiiii boşveeer istemezsen.
:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;"istemezsen".hı hı doğru.istemezsek diri kalabiliriz her daim.gençlikte bir yere kadar ama istediğimiz yaşta tutabiliriz ruhumuzu.

Pehito dedi ki...

Her aldığın yaşı bilgeliğe ulaşacak şekilde alıyorsun demek ki.
:)
Yaşanmışlıklar terbiye ediyor bizi, sen hep böyle güzellikler kat hayatına emi!!
:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

pe hito; yaşadığımız her şeyden terbiye edilecek kıvama ulaşmak niyetiyle diyelim.

Yorum Gönder