20 Aralık 2013 Cuma

Son Günlerde;Kardeşlerle

Neredeyse bir ay oldu araştırmaya alınalı.Nereden ne çıkacak diye koşturuyorum o hastane senin bu hastane benim.Kafa dolu,araştırıyorum-öğreniyorum,dersimi çalışıp doktora öyle gidiyorum.Derken oldukça yorucu bir süreç oluyor benim için.Yarın hangi hastaneye gitmek için işten izin alacağım diye kıvranırken,Allah patronumdan razı olsun.bir kez bile  ters laf etmeden hep bana umduğumdan fazla destek oldu. on gün önce öğrendim ameliyatlık duruma geldiğimi ve bu hafta başında netlik kazandı durumum.
İlk düşündüğüm şeyi geçeyim o hala aklımın bir köşesinde yer ediyor da hemen ardından düşündüm de,ben 13 yaşındaki kardeşime nasıl anlatabilirim bu durumu.?
Doğancımm yanıma gelsene biraz oturalım dedim.Odasında kurduğu dünyadan çıkıp geldi yanıma.Sarıldı önce kedi gibi sokuldu,öptü,öptü,öptü...Ablacım dedim hani benim başım ağrıyor ya sürekli,bunun için doktora gidiyordum ya bir süredir.evet dedi pür dikkat dinleyen gözlerini hafifçe kırparak.İşte dedim benim baş ağrılarımın gitmesi için ameliyat olmam gerekiyormuş.Küçük bir beyin ameliyatı...
Oğluşumun verdiği tepkiye şaşırdım ve öyle çok sevindim ki anlatamam. Eee hemen gidip ol abla ne var ki bunda.Ameliyat dediğin ne ki gidip olacaksın ve iyileşeceksin;sana bir şey olmaz ki.!
Tabi ki olmaz,aynen dediğin gibi ameliyat olacağım ve iyileşeceğim.Hani bir kaç gün evde olmayacağım ya beni özlersin diye anlatmak istedim. Özlersem her gün gelir görürüm,hastane yakın nasılsa.Zaten seni fazla yatırmazlar ki,sordun mu kaç gün yatıracaklarını.
Evet 5 gün gibi bir süre yatıracaklarmış. Aaa iyi sen 3 günde çıkarsın.Özlemem bile gelmesem de olur.

Ablasının bebeği...Bu kadar güçlü ve bu kadar bilinçli olmasında ablasının payı büyük.Öyle sevindim ki onlara böyle iyi ve kuvvetli yansıdığıma. Nasıl söylesem diye boşuna yeyip bitirmişim kendimi.Hiç zor olmadı.Tere yağından kıl çeker gibi.
Aa bir de diğer kız kardeş var tabi,o da ayrı hikaye.Öyle zıt karakterlere sahibimiz ki,dolayısı ile anlaşamadığımız noktalar hayli fazla. Ama son bir haftadır aramızdan su sızmaz durumda.Bir insan bu kadar mı anlayışlı olur,bu kadar m birini mutlu etmeye adar kendini.Bu kadar mı ilgili alakalı olur.Şaşkınlık içindeyim her gün.Gündüz arayıp soruyor başın ağrıyor mu diye,eve gelince sinemaya götürüyor kafam dağılsın diye.Dün gece biraz korktu gerçi çok yüksek sesli olan salonda ya sen fenalaşırsan diye.Beynim patladı resmen filmi seyredeceğim diye ama belli eder miyim hiç.Keyifle izledim sansın diye büyük bir mücadele verdim.Ama anladım ki geç de olsa;başınız ağrıyorsa gidebileceğiniz en son yer bile değil sinema:)
...
zaman yaklaştıkça biraz heyecanlanıyor ve kaygılanıyor olsam da belli etmemek için çok büyük çaba harcıyorum.Soranlara;heyecan yok,panik yok,huzur üst seviyede.Her şey yerli yerinde gibi davranıyorum.Çünkü ben etrafımda enerjimi düşürecek hiç kimseyi istemiyorum.Ben ne verirsem onu alırım ki kalbimin en içine sokarım onlardan gelecek enerjileri.Tüm eksiğimi kapatır,yenilenirim sevdiklerimin bakışlarıyla.Yani kısaca ben bugünlerde hiç doğru düzgün cümle kuramıyorum.Zaten iyi yazabilen biri değilim ama bugünlerde hepten karmakarışık cümleler çıkıyor zihnimden kaleme.Affola efenim...Telafisini yaparız evelAllah...




24 yorum:

Handan dedi ki...

Ameliyat dediğin ne ki gidip olacaksın ve iyileşeceksin;sana bir şey olmaz ki.!

Daha başka söyleyecek birşey yok, ne güzel demiş kardeşin:-)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Handan; dimi ya...daha fazla ne motive edebilir ki insanı:) senin güne başlama mesajlarının dışında:)))

Bir hayal kur dedi ki...

Aferin olluşa:) öyle tabi aynen dediği gibi cancağzım:) hadi hayırlısıyla atlatalım şunu inşallah da gelelim yine bir araya güle oynaya aynı kadro inşallah :)

Bir hayal kur dedi ki...

ha bir de kardeşler hele ki kız kardeşler candır can. her ne kadar zıt ve ilgisiz görünseler de aslında yürekte başka şeyler yatar:) iyi ki varlar kardeşler:)

Hamiyet Akan dedi ki...

Ne olacak ablasının kardeşi :) Başka türlü bir cevap beklemezdim senin gibi bir kızın kardeşinden zaten.

Senin dağınık dediğin cümleler gayet de yerindeler :)

Bu arada duydum ki pek güzel börek yaparmışsın valla anlamam gir şu ameliyatı hallet ben börek istiyorum :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

bir hayal kur; geleceğiz bir araya tabii en kısa zamandaa. yeni yılda yeni yerler keşfedip,sohbetin en koyusundan hep birlikte yapacağız ağız tadıyla...evet iyi ki varlar...dostlar aile ve özellikle kardeşler...:)

Hamiyet Akan;evet evet güzel börek yaparmışım öyle derler:) zevkle yaparım sana da.bu arada sen İstanbulda mısın ki? :)

Şımarımtırak Çikolata dedi ki...

ben o koca yürekli çocuğu yerim maş. ne şansllısın byle bir kardeşe sahipsinnn
ve sen dağınıkta olsa yaz hep yaz

Kelimelerle Dans dedi ki...

Şımarımtırak Çikolata;sana bırakamam ki ben onu yeyip bitiriyorum bilee:) ablasının kuzusu o:) yazacağım inşallah ömrümce,sağ olasın...

Adsız dedi ki...


Hastalıklar bedenlerimizin zekatıdır derler. Allah'ın izni ve yardımıyla, başarılı bir ameliyat ve acil şifalar diliyorum. Şimdiden geçmiş olsun:)

maviye iz süren dedi ki...

Umarım kolay atlatır ve sağlığınıza kavuşursunuz.
acil şifalar..

Kelimelerle Dans dedi ki...

destiny;ilk cümleni çok beğendim.teşekkür ederim geçip gidecek inşallah...:)

Maviye iz süren; teşekkür ederim...her şey güzel olacaktır eminim:)

deeptone dedi ki...

öle yap işteee. üzülmücem de, korkmucam, ağlamıcam veya çevremi üzmücem, ya da dayanıklı olcam, güçlü olcam. motive et kendini.

bi de sen biliyorsundur da, doktorunu iyi seç işte, hastaneyi de, özel olsun.

hadii geçsin bitsin çabucak.

:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;motiveye ihtiyacım olmayacak kadar iyiyim.korku yok,üzülmek yok,gözyaşı hiç yok.teşekkür ederim...

deeptone dedi ki...

ne güzel tamam sevindim ki.
:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;hep gülümsemen dileğimle...

deeptone dedi ki...

ama sen deeee, söz ver amaaaa
:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;insan yapacağı şeyler için söz verir yaptığı şeyler için değil :)

deeptone dedi ki...

pikiki o zaman.
:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone; :)

kahvetelvesi dedi ki...

Acil şifalar diliyorum.. Evet ya, ameliyat olacaksınız ve kurtulacaksınız..Ne var ki bunda korkacak.. Hem canınız da yanmaz ki.. :)

ANNEKIZ dedi ki...

Cok gecmis olsun.umarim iyisinizdir.

Kelimelerle Dans dedi ki...

kahve telvesi; can yanma meselesini geçersek evet tamamen katılıyorum :)

mehtap; çok iyiyim çok teşekkürler:) daha iyi olacağım...

Hamiyet Akan dedi ki...

Evet canım İstanbul'dayım ve gelecem yanına kaçışın yok yani yapacan o börekleri :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Hamiyet Akan; ne kaçması yahu,seve seve :)

Yorum Gönder