13 Aralık 2013 Cuma

Kapa Gözlerini,Aç Yüreğini...!

Huzur bulmak için sebeplere ihtiyacımız vardır bazen.İçimizde saklı olandır aslında ama bilmeyiz görmeyip,hissetmeyince.Dokunulmaz da kendisine...Her kalbin hissetmesi gerekir huzuru.Ondan eksik olan, hayattan geri kalmışlığın pençesindedir.Zamanı yakalamak için para ya da başarıya gerek olmayabilir.Kişinin iç huzuru her şeyden önemlidir.Ve bu huzur,siz bir şeyler yapmak istediğiniz halde elinizde olmayan imkansızlıklardan dolayı uçup gider avuçlarınızdan.
Bir bakarsınız çok uzaklardan bir ses...Aralanır parmaklarınız,o sesin ahengi ile.Avuçlarınız açılır,tam ortasına bir parça huzur bırakılır.Yüzünüzde gülümseme oluşmadan evvel kalbinizin kıpırtısı şehirler hatta ülkeler ötesinden görülür hal alır.Sevildiğinizi öyle bir hissedersiniz ki,peşi sıra gelir size huzur esintileri.Kıymetli olduğunuzu anımsatır bu anlar.Dileğinizin ne kadar çabuk gerçekleştiğini görmeniz şöyle dursun,ne güzel insanlar biriktirdiğinizi fark etmenizi sağlar.Hep bir ağızdan,kalbinizden geçenin avuçlarınıza seslenişini duyarsınız.Ilık bir huzur esintisidir kalbinize bırakılan.Siz dilediniz,sizi seven dostlarınız duydu sesinizi.Ve açtılar umarsızca dualara kilitlenmiş parmaklarınızı.Önce avuç içlerinizi ısıttılar nefesleri ile ardından kalbinize bir yol açtılar kendi gönüllerinden öte.Şehir,ilçe,ülke fark etmeksizin gönderdiler size olan değerlerini,sevgilerini,güvenlerini.Bir anda ısınıverdi kendi yüreğinizle beraber çok sayıda minik kalplerin bedenleri.
Ne kadar doğru bir iş yaptığınızı hissettirenlere mi sevinmeli,ne kadar güvenilir olduğunuzu hissetmenizi sağlayan minik yüreklere mi teşekkür etmeli.
Meğer hala umut varmış hayatta. Hâlâ aşık olunabilir ,hâlâ birilerine güvenilebilir de mutluluğunuz için özveride bulunulabillirmiş.
Hani cennet annelerin ayakları altıntadır ya;bazen çocukların ayak altları da cennet kapılarını açabiliyor güzel yürekli insanlara.Ve siz sırf onlara kalben bağlı olmakla cenneti koklayabiliyorsunuz umulmadık zamanda.
Şimdi avuç içlerimi açıp Yaradan'a teşekkürlerimi iletirken tüm çocuklar adına;bir de isteğim var bu mübarek gün hürmetine.İmkansızlılara inanmayan ben bugün bir kez daha anladım güzel günlerin ve elimde olmayan her şeyin gelip beni bulabilmesinin mümkün olabileceğini.
Gülümse hayata.En olmadık zamanda bile aç kalbini de doldur güneşi içine.Sen parla ki,aydınlat hayat çemberindekileri.Sonrası...Gelsin huzur esintileri....Gece olduğunda kapanan gözlerin değildir o vakit.Güneş gibi eşsiz varlıkların parlaklığıdır  gözlerini kamaştıran.Uyu ve dinlen..Yarınlar daha parlak,daha canlı,daha umutlu,daha faydalı olacak.
Hayat istediklerini sana vermek için beklerken,sen de ondan kalbini dolduran hüzünlerini alması için dua et.Ve gelmesini istediğin ne varsa gönlüne sırala bu geceye.Ne malum yarın avuçlarını doldurmak için sıraya alınmayacakları.Kapa gözlerini,aç yüreğini.Uyu ve dinlen...Yarın senin ondan beklediğinden fazlasını istiyor senden...

6 yorum:

deeptone dedi ki...

gülümse ve hayat açık ol eveeet.
ve de bi de zihnin boş olsun ki yenileri alabilsiin.
:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;yeniliklere açık biri olmasam da zihnim açıktır.gelsin buyursunlar:)

Şımarımtırak Çikolata dedi ki...

içim huzurla ve umutla kaplandı var ol hep:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Şımarıktırak Çikolata;çok sevindim o zaman.hep huzurla kal...her zaman beklerim sayfama...:)

Pehito dedi ki...

İşte ben de tam bunu söylüyorum. Aç kalbini girsin güneş içeri :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

pe hito;kalbim her daim açıktır benim:)

Yorum Gönder