25 Nisan 2014 Cuma

Saçsız Robot

"Sen bir robotsun, yavrucuğum...!"

Biraz keyifsiz olduğumu ima eder cümleler kuruyordum ki,hemen lafı yapıştırdı.Sen mutsuz olamazsın,her daim neşeli görünmek zorundasın.Senin bir görevin var dedi. 
Evet dedim haklısın ama ben de insanım...
Hayır dedi sen insan değil,robotsun...Her daim gülmek zorunda olan,canı acıyamayan,hayatı kimsenin göremediği kadar iyi gözle gören ve göstermeye adamış birisin.Böyle olmalısın,yok başka şansın...
Ama dedim...Benim de sıkıntılarım olabilir...Olamaz mı yani,avutulmaya ihtiyacım...Göremediğim güzellikleri farkettirecek bir insan arıyor bazen gözlerim...Ben bazen kendime yetemeyebiliyorum. İşte gün bugün...
Hayır dedi,yeteceksin.Sana senden başka dost yok iken dünyada,yenilemezsin yaşadıklarına...Misyonunu unutma.

O da biliyor ki kendimle savaş halinde olmaktan başka çıkış yolum yoktur benim.Ben ancak kendime yenilir,kendi zaferimi elde ederim.
Ama bazen...Ve o bazenler çoğalırken yer yer...Beni bana hatırlatacak değil de, sırtımı sıvazlayacak insanlar arar gözlerim...Kalbim biliyor da gözlerim de görmek ister işte körleşmeden önce..Ruh ama oldu da sıra kalbe gelmeden mutluluğu yakalayabilsek keşke...
-------------------------------------------------

Aynanın karşısına geçtim,belimden aşağı inen simsiyah saçlarımı sevdim. Allah'ım dedim saçlarıma zeval verme.Beni saçlarımla sınama.Kansere bile kafa tutacak gücüm var da saçlarıma bir şey olmasın n'olur. Sırf bu yüzden beni kanser gibi illetlerden koru,kolla.Saçlarımın dökülmesine dayanacak kadar güçlü değilim. N'olur beni bu acıyla sınama...
Meğer o anlarda düşmüş bu hastalık benim eksenime. Yaklaşık bir ay kadar sonra öğrendim hidrosefali hastası olduğumu ve aynı ay içinde ameliyata girdim.Girmeden önce saçlarımın şekilsizliğine alışmam kolay olsun diye boyun hizasında küt kestirdim saçlarımı.Önce kesmedi kuaförüm...Durumu anlatınca gözleri doldu.Yine uzar tesellisiyle işini tamamladı.Evet ameliyat sırasında saçlarımın tamamı gitmedi.Hiç kestirmesem de olabilirdi.Sadece alttaki saçlar kesildi ve arkadan bakınca sadece seyreklik oluştu.Ama ben biliyordum bana vereceği hissiyatı. Alışmalıydım...Alışamadım...Alışamıyorum...Alttaki saçlar uzuyor evet hem de hızla...Ama elim sürekli orada...Neredeyse her gün parmaklarımla santimini ölçüyorum uzayan saçlarımın.Üsttekilerle aynı boy olması hayalini kuramıyorum.Biraz daha uzadıklarında tekrar kestirmek en iyisi olacak...Boyları eşitlemeli...Gerçi biliyorum ben böyle de gayet güzelim amma uzun saçlı halimle tamamen ben'im...Ben kendimi böyle bildim...Bu seyrek halimle bile ulu orta ve çok rahatça yaşayabiliyor,her sorana tek tek ve gülümseyerek laf anlatabiliyorum.Ama kendime bile anlatamadıklarımın ağırlığından sendelemekten kurtulamıyorum...Mütemadiyen düşen gözyaşlarım artık saçlarıma takılmadan bedenimi ıslatıyor.
Bu durumda bile kendime teselli vermekten kaçınmıyorum;geçecek biliyorum...

Merak ettiğim tek şey,bu kadar gücü nereden aldığım...Bazen gerçekten robot olduğuma inanacak hale geliyorum...İnsani duygulardan nasıl tamamen arınabiliyorum henüz bilemiyorum.


8 yorum:

Hamiyet Akan dedi ki...

Bu gücün kaynağı yüce Yaradan ve inanç. Günaydın canım.

Kelimelerle Dans dedi ki...

Hamiyet;sana da günaydın şair kadın...:)

Bir hayal kur dedi ki...

O gücü her daim bulmak zorunda değilsin kendinde. Sen de bir insansın robot değilsin cıks:) Ama kendindeki bu özelliğini doğuştan aldığın Rabbim'in verdiği aşikar... Sen yine de kasma kendini özgür bırak her duygunu... Zorlama kendini bir şeyler için.

Kelimelerle Dans dedi ki...

bir hayal kur; daha öncede yazmıştım bak şimdi yazacaklarımı...azıcık kendimi rahat bırakabiliyor isem senin sayende bu...öyle işliyorsun ki beynime,yazmamı ve içimdekileri yaşamamı...bir yerden sonra mani olamıyorum dökülüveriyorlar:)

D.Yrtsvr dedi ki...

"Yüce Yaradan dağa bile taşıyamayacağı yük vermez.." bu söz zor zamanları bir nebze kolaylaştırır..Eğer taşıyamayacak olsaydın sana da bu imtihanı yapmazdı..
Tez zamanda şifanı versin inşallah..
Sevgiler :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

D. Yrtsvr; elbette çok haklısın.tüm imtihanları şükür ile karşılıyorum zaten.Bu ilk değildi,son da olmayabilir.Hamd etmeyi bilmek gerek her zaman...:) lakin saçlarım da uzarsa daha mutlu günlere yolculuk edeceğim:))

Unknown dedi ki...

Saçların yeni haliyle de çok güzel ve sana çok yakışıyor. Emin ol ben kısa taraflarını farketmedim bile. Mutlaka girdiğin ameliyat için gerekliydi bu kesim ancak öylesine usturublu yapılmış ki, anlamak güç.:) Bu işin teknik tarafıydı...Şimdi gelelim, ruhani yönüne...Senin için değerli olan saçlarından kısa bir süreliğine ayrılmış olman üzücü haklısın, ama şöyle düşün yaradan karşılık düşünmez ama kocaman sağlıklı bir yaşam bağışladı sana. Uzayacak güzel kız ve sen bunların hepsini unutacaksın. Baksana boyları eşitleme safhasına ulaşılmış bile:) Seni seviyorum çocuk.

Kelimelerle Dans dedi ki...

nilgün abla;geldiğin nasıl da belli...! canım benimm...güne tebessümle başlama sebebimsin bugün bilesin.seni çok seviyor ve özlemle öpüyorum.en kısa sürede görüşmek isteğimleee:) çok iyi olduğumu da bilmeni isterim ayrıca:)

Yorum Gönder