9 Nisan 2014 Çarşamba

Küçülsem Biraz

"Mimoza Sürgünü;Küçülsem Biraz"
Yok olsam hatta.Hiç olsam...Kaybolsam...Varlığım unutulsa...Tanımamış olsam,unutsam kendimi.Unutulsam...



" Biraz küçülsem diyorum.Biraz azalsam.Daha sade,daha düz,daha yoksul olsam.
Bu kadar çok giysi,bu kadar çok kitap,bu kadar çok takı.Bu kadar çok kablo . . . Bunca yüz.Bunca haber,bunca yol.Bu kadar çok mesele.Elimi verip kolumu kurtaramadığım beyhude.Böyle olmasa.
...Zihnim bu kadar dolu olmasa.Bir ziyaret,bir mektup,bir armağan,harikuladeye dönüşse.
Bu kadar büyümesem,bu kadar dağılmasam.Bu kadar dağılıp,parçalanmasam.Ne olur biraz küçülsem.Biraz sadeleşsem.Biraz ayıklayabilsem kendimi.Biraz azalsam.
...Biraz şaşırsam.
...Sadeleşsem biraz,görüşümü keskinleştirsem. 
...Bir benden ibaret kalsam....Hayata kablolarla tutunmasam.Bu kadar çok şifrelerim olmasa.Herşey bir  düğmeye,bir tuşa dokunmaya baksa.Hayatıma giren her kolaylık,fıtratımdan bir parça koparmasa.
...
Duru bir görüş bahşetsen bana ya Rab.Herşeyin yerli yerinde durduğunu,ağır ağır döndüğünü,sakin sakin aktığını görmeye yetecek bir bakış.O bakışta, bu kadar çok olmasam.Tek yörüngede tek merkezde toplansam.Yekpare olsam.Kesrette dağılmasam.

Küçülsem.Tek noktada toplansam.Yaşam büyük amenna.Ama ben biraz azalsam.Sadeleşsem. Durulsam."

Kendimi okuyorum sanki Nazan Hanım'ın kaleminden.İçim ağırlaştıkça kitap beni çağırıyor yanına.Gel diyor gel de başka bir surette fark et kendini.Sen seni biliyorsun da kimse anlamıyor ya hani. Boşver herkesi.Sen kendin için yaşa.Kıymet bilmesin insanlar.Sen kendi kıymetini boşa harcama.Üzüldüğün şeyleri tekrar düşün de,dön bir bak kendine.Ne değişiyor boğazına düğümlenen yumrudan başka.Gün geçtikçe artarken ağırlığı,dünya duruyor mu yerinde.Sen aynı sıkıntılarla yaşlanırken, evren yenileniyor farkında değilsin.Fark etsen ne olacak ki,çare sen değilsin.Kim ki tek başına çözebilmiş her sorununu.Her ne kadar yalnızız desek de dilimizden,kalbimize gönderemiyiz bu inanç dışı kelamı.Hep ihtiyacımız var birilerine.Hep de olacak iyi niyetli kalplere.Kalp herkes de var da iyi niyet nerede(!) 




0 yorum:

Yorum Gönder