27 Nisan 2014 Pazar

Kadıköy Güncesi/ Doğum Günü Sürprizi

Günler önce planlandığı üzre Kadıköy'deydim bugün.
Önce size arkadaşlar arasındaki bağı kısaca özetleyerek başlamak isterim...
Zehra benim en yakın arkadaşlarımdan biridir.Sinem de aynı şekilde.Sinem ve eşi ailemle de iç içe olduklarından çok yakınlardır bana.Çok sık görüşebilme imkanımız olur ve bu imkanı pek güzel değerlendiririz.Zehra bize uzaktır bu sebeple fazla görüşemeyiz.Bu arada;Sinemin kaynı ile Zehra geçen hafta nişanlandılar ve yaza evlilik planları yapmaktalar.Dolayısı ile ben kendimi aileden biri gibi görmeye başladım artık.Hem Sinem'in en yakını olmak hem de Zehra ile yakın arkadaşlığım düşünüldüğünde bu aileye sempatim ve sıcaklığımı anlatmama gerek yok herhalde.

...
Burak pazar günü Kadıköydeyiz yenge demiş Sinem'e.Zehranın doğum gününü kutlayacağız.Kardeşi ve bir kaç arkadaşı da gelecek.Kambersiz düğün olmaz anlayışı ile ben de dahil ettim kendimi bu planın içerisine.
Aslında doğum gününe iştirak edemem diye önceden hediyemi Sinem'e bırakmıştım.Gidebilecek durumda olunca sen hediyemi getirirsin Kadıköy'de buluşuruz deyip çıktım yola.Elimde Sinem ve arkadaşlarının avon siparişleri ile.İndiğim yerde karşılarsın beni demiştim kendilerine.Tam inerken haber geldi ki Sinem hastaneye kaldırılmış.Geri dönsem,hastaneye gitsem gidemem elim çok ağır.Gidip otursam Zehraları beklesem bekleyemem aklım Sinemlerde.Allah'ım ne büyük çelişki bu böyle.
Gittim söylenilen kafeye oturdum ama gelecek olanları tanımıyordum.İnternete girdim Zehranın profilinden geleceği söylenilen isimlere baktm fotoğraflarını göremedim.Beklemeye devam ettim.Sinem serum alıyordu ben bekliyordum...
Neyse bir kız yaklaştı yanıma,ismimi söyledi ve buluştuk sonunda.Gidip pastasını seçtik.Meğer aynı anda gelmiş farklı katalrda birbirimizi beklemişiz yarım saat boyunca.Neyse buluştuk ya...
Bir süre sonra Zehra,kardeşi  ve Burak'da geldiler.Tanıdık birilerini görmenin rahatlığıyla nefes aldım...Pek yabancılık çekmem ben yeni tanıştığım insanlar arasındayken.İllaki konuşacak bir şeyler bulurum genelde.Ama bazen ortak nokta yakalayamayabiliyor insan...Sıcacık,cana yakın 2 kız arkadaş tanıdım bugün,pek fazla konuşmamış olsak da.Ardından bir erkek arkadaşı geldi.Zehra'mızın...Sinem yoktu...Hastaneden eve geçip dinlenmeye koyuldu.Kalkmaya yakın eşi geldi de hem hediyelerimizi verebildik Zehra'ya hem de ben Avonlarımı verip plastik kapaklarıma kavuştum sonunda.
Ve bu güzel pazar gününü de bir insanı mutlu etmeye yönelik çabamızla nihayete erdirdik.
Aylar önce benim için hazırlanan doğum günü partisinin olduğu yerde bugün bir başkasını mutlu etmenin huzuru vardı içimizde.
Arkadaşlar önemlidir.Her şartta yanlarında olunmalıdır.Başınız ağrısa da hissettirilmemeli,hiçbir şey yokmuş gibi davranılmalıdır.
--------------

Geçen gün bir arkadaşım dedi ki;böyle yaparsan çok yalnız kalacaksın.İnsanları hayatından çıkarmamaya özen göster.Herkese sırt çevirme,bırak bir şekilde hayatında kalmaya devam etsinler...
Dün gece Hande aradı beni.Abla yarın Kadıköy'e gelsene görüşemedik aylardır dedi.Gelemem ki güzelim benim başka planlarım var dedim.Aslında istesem geç bir saatte onu görüp öyle dönebilirdim.İstemedim.!
Tam dönecekken Kadıköy'den,aradım Hande'yi. Annende kaldıysan gece, gel hadi ben dönmeden görüşelim, bir kahve içelim dedim.Hayır abla ben evdeyim,yanına gelmem en az 2 saat sürer,geç olur gelemem dedi.O zaman başka bir pazara görüşmek dileğiyle diyerek kapattık telefonu.Sonuç olarak ben bir adım attım,bu sefer geri çeviren ben olmadım.Zaten ben istersem bahane üretmem.Yanında olmak istediğim insanın yanı başında bitiveririm bana ihtiyaç duyduğunda.Mesele bana ne kadar ihtiyaç duyulduğu aslında.Önemsenmek diyoruz biz buna.İlgi beklemek değil asla.Hayatta mısın demek yeterli bazen insana.Nefes aldığını bilmek istiyorum demek kafi,gönül almaya.


Bir Kadıköy güncesini daha kapatmış olarak yazımı ve haftayı noktalayabilirim.İyi geceler efenim...

8 yorum:

Persephone dedi ki...

Farklı bir gün yaşamışsın canım...Arkadaşına geçmiş olsun...:( İnsan isterse dağları aşar yanında olmak istedikleri için...Bazen de bahaneler üretiriz görmek istemediklerimize...Netice de insanız,seçimlere sahibiz öyle değil mi?Sevgiler....

Kelimelerle Dans dedi ki...

persephone;evet farklı insanlar tanıdım,zaman içinde yazılarıma yansıtacağım:) teşekkürler,daha iyi şuan arkadaşım...dediğin gibi insanız ve karekterimizin bizi yönetmesine seyirciyiz çoğu zaman...

Bir hayal kur dedi ki...

Arkadaşına geçmiş olsun... Her şeye rağmen güzel bir gün olmuş hediyeler gönderilmiş yeni dostlar tanınmış ne hoş.

Kelimelerle Dans dedi ki...

bir hayal kur;evet değişik ve güzel bir gündü. tüm bunların dışında.,Kadıköy havası almak çok iyi geldi ruhuma:)

Hamiyet Akan dedi ki...

Doğum günü için nice yıllar arkadaşına ve hasta olan içinse çok geçmiş olsun ve ve sen her halinle güzel cana yakın bir dostsun :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

hamiyet;iki arkadaşım ve kendi adıma çok teşekkürler o halde:) bende kendini gördüğündendir iltifatın...

daisy dedi ki...

Arkadaşına mutlu, kutlu yeni yaşlar dilerim. Senin de aylar önceki doğum günün kutlu olsun tatlım :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

daisy;ikimiz adına da teşekkür ederim :) hep birlikte büyümek dileğiyle:)

Yorum Gönder