10 Nisan 2016 Pazar

Yarım Elma Gönül Alma



Günler önce  haftanın bloğu seçildiğimde havalara uçmuştum sevinçten. Özellikle de orada kullanılan cümleler,mutluluğumu ifadesiz kılmıştı.

Ardından Metebilgenin sayfasındaki yazının altına bir yorum gelmişti de ben de bir aşağıda yazdığım yazıyı kaleme almıştım. "şiştim" demişti bi okuyucu. Sayfamı incelemiş sonrasında da bu yorumda bulunmuştu. Anlayamamış,anladığım kadarıyla da bozulmuştum doğrusu. Ben nasıl şişiririm ki bir insanı. Nasıl huzursuzluk veren yazılar yazarım.Nasıl sayfama giren biri kendi hanesine dönerken böyle hisseder kendini diye yemiştim kendimi.
bunu da bir alttaki yazıda alenen yazmıştım.
Şimdi yine yoruma değil de buradan yazmak istedim. Handan ablanın sayfasındaki yorumları gördüm,okudum. Bana yaptığın yorumları da gördüm,okudum.Çok mutlu oldum.
İşte ileitşim kurmak böyle bir şey. Gönül almak, kendini,demek istediğini ifade etmek için çabalamak...
Çok ama çok teşekkür ederim bu çaban için. Seni bir anlaşmazlıkla tanıdım ama şu yorumlar var ya öyle kıymetli ki anlatamam sana. Çok insan gördüm,bildim,tanıdım. Kimin ne için mücadele verdiğini,insan kaybetmenin değil kazanmanın önemine inananların azlığını gördüm bildim.Söyleyeceğini söyleyip kenara çekilen,ben biliyorum ya kendimi nasıl anlarsa anlasın o onun derdi,diyen öyle çok insan varken senin bu kendini anlatman... 
Kırılmamıştım sana. Tanımıyordum ki zaten.İnsan tanımadığı birine kırılmaz benim bildiğim. Ama gerçekten tamir etmek istemiştim bu anlaşmazlığı. Neden böyle hissettiğini sorgulamıştım kendi kendime. Ve esas duygum üzülmek olmuştu.Bir insanı nasıl şişiririm ben diye. İşte kavramlar öylesi farklı algılanabiliyor ki, bunun en büyük örneği olduk biz.
Sen ne söyledin ben ne anladım...
Kendini anlatmak içn yazdın da yazdın. 
Şimdi ben de buradan tüm okuduklarıma cevap vermek istedim.
Kardeşimin doğum gününü kutluyorduk maillerini gördüm.Bilgisayarı açtım ve buradan uzun uzun yazmak istedim.
Sana kırılmadım sadece üzülmüştüm beni yanlış algıladığın için.
Öyle güzel anlattın ki kendini,geri durmak ne demek koşup sarılmak istedim tam manasıyla.Ki ben öyle sarılmayı seven biri de değilim. 
Öyle özenli okumuş analiz etmişsin ki beni,patronumu şikayet edişlerimi,eskilerden bir doğum günü kutlamasını, ve hattta şuan benim bile hatırlayamadığım bir otobüs konusunu dile getirmişsin. Bunu düşündüm de bulamadım ben bile,neye kızmış neyi dile getirmişim acaba günün birinde.
Böylesi dikkatin için,böylesi özenin için,bir insan kırmak değil de kazanmak üzerine kurulu çok sayıda cümlen için çok teşekkür ederim.
Sanırım yaş olarak benden büyüksün,dolayısı ile hayat tecrüben ve insanlara bakış açındaki genişlik,anlama ve kendini anlatmandaki hayran kaldığım tavrın...Seni hiç tanımadım,iki gün önce varlığından bir yanlış anladığım cümle ile haberdar oldum. Lakin çok teşekkür ederim...
Tüm kalbimle,gerçekten, çok teşekkürler.
Bir insanı bu kadar kısa sürede bu kadar kalbinin derinliklerine kadar tanıyabildiğime çok sevindim.
Çok incesin...Eğer alttaki yazımda kırıcı bir ifade olup da seni üzdü isem özür dilerim.
sevgilerimle

14 yorum:

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Amnııın,bugün başıma gelen en güzel hadise bu yayın bak şimdi.Çok teşekkür ederim,yorumumu okudu mu ki acaba diye geldim,bu yayını gördüm.Çok teşekkür ederim,çok ama.Kırılmadımdı ama çok çok üzüldümdü.Senin yazdıklarına değil üstelik,kendi yazdığımın yanlış anlaşılmasına üzüldümdü.Şimdi de ağlarım az daha deşersen,ota çöpe ağlarım ben.Blogumda bir kaç yazı okusan,özellikle de oradan-buradan başlığındakileri,çözersin beni şıp diye.Şimdi bu yazıdan anlıyorum ki,şu anda mutlusun,o yüzden ben de mutluyum.En iyi dostluklar böyle başlarmış.Aldım seni nüfusuma,sen kabul etsen de etmesen de hem de.Öyle de yapışırım düzgün insan buldum mu.Hep mutlu ol,ailene selamlar,yaşgünü bebesine de mutlu yıllar.Çok teşekkür ederim,çok....

Kelimelerle Dans dedi ki...

Sevda şahin; nasıl güzel bir enerjin var,iyi olmamak mümkün mü?
hoş geldin,sefalar getirdin sayfama ve günüme.
sıcacık cümlelerin hep benimle olsun. sık sık gel bundan böyle.ağlamak da insancıl bir duygu ama sevmem ben o negatif duygu hallerini. gülümseyelim en iyisi biz. güzellikler bulaştıralım daima. hüzünü boşver,mutluluktan olsa da;)

kardeşim adına da teşekkür ederim.

Handan dedi ki...

Ay neyse herşey yerliyerine oturmuş :) Bu sayede Sevda ile telefon muhabbeti de yapmış olduk. Vardır her işte bir hayır:)

Balkonda kahve teklifim her zaman geçerli. Öptüm sizi :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Ayy evet sabah uykumun arasinda bir ara telefon numarasi da gordum sanki. ;) iyi olmus iletidimde boyut atlamissiniz,sevindim.
Balkonda kahve teklifi de ne guzelmis.ben onu kacirmisim :) opuldun tarafimdannn

Kelimelerle Dans dedi ki...

Ayy evet sabah uykumun arasinda bir ara telefon numarasi da gordum sanki. ;) iyi olmus iletidimde boyut atlamissiniz,sevindim.
Balkonda kahve teklifi de ne guzelmis.ben onu kacirmisim :) opuldun tarafimdannn

Demirlady dedi ki...

ah ne güzel çok sevindim. dedim ya buaradaki insanlar çok zarif ;)

Demirlady dedi ki...

bu arada müzik koyduğun içn yorum takibini yapamıyoruz. müziğin de error veriyor onu da dinleyemiyoruz canım . istersen müziği kaldır, çünkü yorumlarda bişey sorarsın o bize düşmez çünkü takip edemiyoruz ^.^

Kelimelerle Dans dedi ki...

Demirkadın demir; evet sen haklıydın. anlaştık,çok da güzel oldu. birden çok müzik var listede sayfayı yenilediğinde hepsi mi error veriyor?
müzik çalarken yorum takibi yapılabiliyordu emin misin olmadığına? öyle ise kaldırayım müziği.

Demirlady dedi ki...

canım evet takip et seçenepi yok. bazıları error veriyor. bazıları vermiyor. kaldırırsan daha iyi olacak bizim için ^-^ takip açısından yani;)

Demirlady dedi ki...

e yoksa nasıl oldu da cevabın geldi emailime dur ya demek otomatik mi yahu kafam karıştı

Demirlady dedi ki...

yani o seçenek yok ama cevabın geldi o halde sorun yok demek ki sabah sabah ayılamadım mı ben ahaha :D

Kelimelerle Dans dedi ki...

ne yapalım şimdi:) kaldırayım mı müziği? her şey yolunda mı var mı aksaklık :))

Demirlady dedi ki...

bazen açar açmaz blogunu üstte youtube error oluyor müzik gelmiyor. ama şu anda sigaramın dumanı çalıyor. ay çok özür tatlım kafanı mı karıştrıdım ben :(

Kelimelerle Dans dedi ki...

güne bir ayayım müzikle ilgileneceğim o halde.bi düzenleme yapmaya çalışacağım. çok da zaman oldu nereye ne yaptım hatırlayacak mıyım bakalım :) teşkkür ederim haber verdiğin için

Yorum Gönder