7 Nisan 2016 Perşembe

Dönüşen Enerji

Şuan nasıl bir ruh halindeyim ifade edemiyorum. Halsiz bir şekilde koltuğa gömülmüş bir yandan da arkadaşlarımın doğum günü için hediye seçeneklerine göz gezdiriyordum. Malum çaptan düşmek, kendi halime takılı kalıp da insanları boş vermek bana uygun bir seçenek değil.
Ama gerçek şu ki 2 gündür hoşlanmadığım bir halsizlik içerisindeyim. Bir an önce yarın olsun,öteki güne geçelim de daha iyi olayım nolur diye dua edip duruyordum. Bloğuma bir kaç yorum geldiğini gördüm. İçlerinden biri anlayamadım bir şey yazmştı. Haftanın bloğu da neydi,beniml ene ilgisi vardı,kim seçmişti. Hemen gittim Handan Ablanın bloğuna. 11 sene önce tanıştım kendisiyle blog camiasında. Beni belki de bir çok yakınımdan daha yakınen tanır,bilir.Hiç yüz yüze gelmedik reel hayatta ama sanal da diyemem ben onunla olan tanışıklığımıza.
Hayatlarımızla ilgili epey şey biliyoruz,samimiyetimize inanıyor, birbirimizi tanıdığımızı düşünüyoruz. 
İşte bu handan sultan beni haftanın bloğu seçmiş. Seçilmiş olmak,hem de enerjimle, hayata bakış açımla... Bunun bana ne hissettirdiğini anlatmak çok güç.
Gözlerim hala dopdolu. Ben ki kaskatı bir insanım, bir sarılıp ağlayasım var şuan kendisine. 
Beni halsizliğimden sıyırıp dirilttiği için, hafızasında böylesi güzel bir yer ayırıp-tanımladığı için, günümdeki enerjimi kötüden iyiye dönüştürdüğü için çok teşekkür ederim.
Gerçekten,çok mutlu hissediyorum kendimi. Yazarken kim ne düşünür diye düşünerek yazmıyorum ben,fakat böylesi güzel düşünülmek,böylesi doğru algılanmak çok iyi hissettirdi kendimi.
Olumsuz her yoruma da saygım var elbet. Mesela bir yorumcu demiş ki,şiştim bloğunu okurken. Olabilir olabilir elbet ama ben yazarken hiç şişmedim şimdiye kadar, hep en enerjik halimle yazdım ki hayatım boyunca da enerjim nadiren düşmüştür.
Bu halde nasıl şişirebildim bir insanı sadece merak ettim. Bilirsem kendimde pozitif sandığım tarafın eksiğini daha iyi sarıp tamir edebilirim. Veyahut kendimi anlatırken daha doğru yansıtmaya çaba gösteririm. Belli ki yanlış anlaşıldığım bir yer olmuş. 
Velhasıl_ı kelam, içtenlikle yorum yapan herkese çok teşekkür ederim... Mutlu bir ömür yaşıyor olmamda, hayatımın son 11 senesinin tüm zorluk ve güçlüklerinin altından kalkabiliyor olmamda payınız bir hayli fazla.
Sevgiler...

10 yorum:

oytunla hayat dedi ki...

Handan diyorsa doğru diyordur :)
Henüz diğer yazılarını okumaya fırsatım olmadı ama eminim sende güçlü kadınlardansın...
Sevgilerle :)

Handan dedi ki...

:) Güzel bir zamanlama yapmışım o zaman :) İyi geldiğine çok sevindim, öpüyorum seni :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Oytunla Hayat; içimdeki gücü farkındayım. çok teşekkürler güzel ziyaret ve yorumun için. her zaman beklerim...

Kelimelerle Dans dedi ki...

Handan Abla; hem de nasıl...

Demirlady dedi ki...

canim benim belki kelimeler yanlis kullanilmistir. mutlaka farkli bir aciklama gelir;) bu ortamda genelde herkeste bir nezaket var ^^
bi kere cilek kiz adı bile acaip enerji veriyor.
bahardan da olur o yorgunluk isteksizlik. sevgiler♥

Kelimelerle Dans dedi ki...

Demirkadın demir; öyledir sanırım. kendisi gelip bir açıklama yapar ise güzel bir iletişim kuracağımıza eminim... ismim özeldir:) hayatıma dair bir anlam taşır. bakınız günün birinde bir yazı kaleme almışım bu konuda :

http://cilekkizingunlugu.blogspot.com.tr/2014/12/cilek-kz.html

Handan dedi ki...

Gel Bibis açıklamalar benim bloğumda yorumlarımızın altında :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Merhaba,şimdi sabah beri Handan'a sizli bizli ne daldın bana diyorum ,meğer o sizmişsiniz.Bu klavye arkadaşlığını bu yüzden sevmiyorum,beden dilimizi,yüz ifademizi görmediğimiz için yazdıklarımız anlaşılmıyor bazen.Buraya tekrar uzun uzun yazmamyayım,Handan'ın yorumuna yazdım hepsini.Ben blogunuzda bayağı bir dolandım,yaşadıklarınızı okudum,içselleştirdim,çok üzüldüm,yazacak kelime bulamadım ve Handan'a şiştim diye yorum bıraktım.Çok da kullanırım bu sözü,etrafımda da çok kullanılır,demek farklı da anlamı var ki ben bilmiyorum.Özellikle otobüsteki halleriniz ve arkadaşınızın yaptığı kaprise o kadar üzüldüm ki,size sarılıp tamam geçti,diyesim geldi.İşte öyle şiştim,benim bir kızım var ne zaman bir kadına bir şey olsa kızm aklıma düşer ve şişerim işte öyle.Sonra kendi çektiklerim aklıma geldi,bir de ona şiştim,daraldım.size yorum yazamadım çünkü üzüntüyü bulaştırmak istemedim.Ben empatiyi fazlaca abartan bir insanım,emekli doktorum,o kadar acı gördüm ki,acı karşısında elim ayağım kesiliyor,yardımcı olabilmek istiyorum,o acıyı yaşayan kişi yardım edemeyeceğim bir kişiyse de böyle şişiyorum işte.Bak buraya yazmayayım dedim,gene kafa şişirdim.Şimdi güzel insan,ne demek istediğimi anlatabildim değil mi?Eğer anlatamadıysam yazın buraya,sizi ikna edene kadar,siz mutlu olana kadar yazmaya devam ederim ben.Yoksa bu anlaşılmama durumu beni şişirir,bir kaç gece uyuyamam,yüzümü gözümü uçuk basar.He,vallahi,üzüldüm mü tüm suratımda,gözümün içi dahil,uçuk çıkarırım ben.Ben gene de ,ittirseniz bile,sizi kocaman kucaklayıp,yüreğimin üzerine bastırıyorum.Heep sağlıklı ve güçlü kalın,o patrona da söyletin kaşınmasın öyle surat falan yapıp.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ay ben bu yazıyı okumadan yorum yazmıştım,şimdi okudum,Allahım yaa,ben size destek olmaya çalışırken,bırak destek olmayı bir de üzmüşüm.Ben şiştim dediğimde siz ne anladınız ya,bunu gerçekten sohbet manasında soruyorum çünkü hep kullanıyorum bu kelimeyi.Başkalarını da üzmeyeyim.Benim bir insanı kırmam,hele bunu bile bile yapmam mümkün değil.Hiç olmadı,asla yapmam.Bana bağırıp çağıran,küfreden hastalarımı bile kırmadım,bağırmadım hiç.Sizi nasıl kırarım,hiç tanımadığım bir insanı nasıl rencide ederim,bu kadar hayata direnmiş,ayılıp bayılıp hastalığını kullanmak yerine hala güçlüklere direnen bir kadını nasıl üzerim...Ne yazık ki kendim hastaydım bu olanların farkında bile değildim kaç gündür,Handan sana küstüm demese yine de farkında olmayacaktım,çünkü ben nasıl üzüldüğümü yansıttığımı sanıyordum kelimelerimle.Gönül kırmak en korktuğum şeydir,o kırılan gönlünüzden öperim,hem doktorum hem anneyim ya,öptüğüm yer iyileşir benim.Bak öpüyorum,geçti deyin ne olur !!

Kelimelerle Dans dedi ki...

handan abla;geldim,gördüm,üstteki yazıda yazdım cevabımı :)
Sevda şahin; yoruma sığdıramadım yazmak istediklerimi. bir üstteki yazı ile anlattım içimdekileri...

Yorum Gönder