5 Aralık 2017 Salı

Yoğun Hisler

dün sabah 9 da evden çıktık. 12 de babam kolonoskopideydi. saat 14 e doğru ameliyata alındı.lazerle yapılacak olan işlem bir şeylerin ters gitmesinden dolayı normal ameliyata dönmüş. Doktorumuz istersek eve dönebileceğimizi ama kalmamızın babam için yararlı olacağını söyledi.Elbette kalacaktık,kaldık. Kızkardeşim de yanımızdaydı. Onunla birlikte hemennn koşarak eve geldim.Yine hiç soluklanmadan almam gereken biri kaç parça eşyayı sırtlanıp annemin yanına,hastaneye geri döndüm.Tekli koltukta 2 kişi uyumakla sabahlamak arası bir yolculuktu bizimkisi.
Babam uyanır da tek başına tuvalete gitmek isterse hemen annemi dürtmem gerekiyor sorumluluğuyla gece 02 yi geçe dalmışım uykuya.sıklıkla gözlerimi fal taşı gibi açıp tavana gözlerimi dikip dakikalarca koridordaki ışığı izledim.Ayak ucumda oturarak uyuyan annem,hafif kıpırdanırken gözlerimi yumup uyur numarası yaptım ki kaygımı fark etmesin.06:50 de de tamamen kalkıp oturdum bir köşeye.Çok uzun zaman var ki gecenin karanlığında güne başlamamıştım valla. Gözlerimin açık olduğu tüm dakikalar,saatler boyunca,o hastane odasında içimden şu cümleyi sayıkladım; Allahım,babama ve tüm sevdiklerime şifa ver. nolur şifa ver. Şifanı esirgeme onlardan lütfen...Yalvarırım babamla beraber şifa bekleyen herkese ve benim sevdiğim,onlarsız yapamayacağım herkese şifa ver diye diye sabahladım.
Babam iyi çok şükür. bugün öğlen 12 gibi taburcu olduk.Tam taburcu işlemlerimiz yapıldığı sırada ben de hastanelik oluyordum az daha. İlacımı evde unutmuşum,hemşirelerde o ilaç yokmuş.Annecim koşa koşa eczaneye gidip gelmese idi biraz da benim için hastanede kalmamı gerekebilirdi.Traji komik bir durumun köşesinden döndük yani.

Babam iyi. Evde dinleniyor,çok iyi bir operasyondan çıktı. doktoru,hastaneyi,canı hiç yanmadan geçen bu süreci çok sevdi. Bin şükür ki Allah beni mahçup etmedi. Referans olup,övüp övüp yerlere göklere sığdıramadığım doktorumdan memnun kalmasaydık,vicdanımı nasıl rahatlatırdım bilemiyorum doğrusu.
Vicdanım rahat ama aklım kalbim bir başka konuda bir başka insanda takılı şu sıra. diyorum ya herkes iyi olsun,herkes huzurlu olsun zira ben ilmek ilmek ördüğüm huzur ve sağlık dolu dünyamda rahat olamıyorum. Nefes alamayacak kadar daralıyor,kuş olup uçmak,parmak uçlarıma bahşedilecek sihirle şifa dağıtmak istiyorum.
Cürmü kadar yere sahip bir kul olarak hiç bir halt edemeyerek kendimi zamana teslim ediyor,sadece dua edebiliyorum.Velhasılı kelam; herkes,tüm sevdiklerim iyi olsun,keyifli olsun,sağlıklı olsun diliyorum. Tanımadığım için sevemediğim yer yüzündeki milyarlarca insan için de aynı temennilerimi evrene yolluyorum elbette.
Hadi iyilik bulaştıralım bu gece. İyi düşünelim,güzel yarınlara uyanalım inşallah.
----------
Anlatacaklarım bitmez benim. 24 saatlik hastane odasından günlerce uyduracak cümle hapsettim zihnime.En iyisi ben susayım da şimdi,yerli yersiz damlamasınlar kaleme. Sevgiler efeniimmm...Huzurlu vakitlerr.


14 yorum:

Handan dedi ki...

Çok sevindim babacığına. Allah bütün hastalara şifa versin.

Kelimelerle Dans dedi ki...

handan abla; çok sağol. aminn diyorum tüm kalbimle.

deeptone dedi ki...

heeeey hadi geçmiş olsun oh yaa, ya sen de huzurlu ol işte rahat ol, aklın nerde yani işallah üzebilecek bişide değildir seni :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Deeptone;tesekkur ederim. Babam gayet iyi ama benim aklim her yerde, sevdigim herkeste.

deeptone dedi ki...

bak bi ama bloguma :)

Emre Bozkuş dedi ki...

Geçmiş olsun :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Deeptone;geldim gordum cokkk sevindimm.

Kelimelerle Dans dedi ki...

Emre bozkus;cok tesekkur ediyorumm. Sagolun.

dövüşürken hanımefendi değilim dedi ki...

Çok geçmiş olsun, umarım çok daha güzel günlere mutluluktan gelen heyecanla sabah 6:50'lerde başlarsın. :)

fatmauzmez.blog dedi ki...

çok geçmiş olsun,Sevgili Deep Tone sayesinde merhaba diyorum,bende beklerim,
sevgiler....

Kelimelerle Dans dedi ki...

she is the man; ne güzel bir temennni bu...inşallah diyorum tüm kalbimlee

Kelimelerle Dans dedi ki...

fatma ÜZMEZ; hoş geldin. her zaman beklerim.sevgiler.

Küçük Kara Balık dedi ki...

Çok sevindim babanızın iyi bir operasyon geçirmesine :)
O bekleyişleri ben de bilirim , hastane koltuğunda uyumalar, endişeli ve yorgun bekleyişler ... Benim babam da kalp hastası , oradan biliyorum.
Allah onları başımızdan eksik etmesin .
Bütün hastalara Ya Şafi ismiyle şifalar versin İnşallah .

Kelimelerle Dans dedi ki...

Küçük Hanım; size de çok geçmiş olsun. Benim babam da kalp hastası aynı zamanda. bilirim o süreçleri. tüm hastalıklar zor ama bazıları katmerli zor.

Yorum Gönder