1 Mart 2015 Pazar

Onlar Bir Başka/

/Onlar bir başka; onlarla ben bambaşka./


Yıllar önce beni kız arkadaşıyla tanıştırmak istediğinde,bu gün böyle olacağımızı tahmin edememiştim. Önce internetten tanıştırdı sonra yüz yüze geldik. Nişan,isteme,düğün derken 2 yılı geride bıraktılar ama ben her vakit yanlarında olabildim. en özel günlerinden en sıkıntılı zamanlarına beni hep yanınlarında istediler. Ahh dedim nasılsa evlenince değişecekler... Şimdi iyiyiz ama evlendikten sonra beni akıllarına bile getirmeyecekler.


Bundan 3 ay kadar önce kızdım ona. Öyle çok sinirlendim ki,bundan sonra bitti dedim. Ben daha da aramam sormam onu. Sonra geldi ne oluyor sana dedi ve anlattım bana karşı yaptığını ve benim nasıl algıladığımı. Açıklamasını yaptı, yanlış anladığımı anlattı. Öyle büyük bir sevgim var ki ona karşı, affedemedim yaptığını. Eskisi gibi olamadım ona karşı. aylar geçti tek kelime konuşmadım. Aramadım yazmadım. O yazdığında ise sadece cevap, verdim uzatmadım. Ama eşiyle hep iletişimdeydik. Bazen Sezer'i çekiştirdik bazen özlem giderdik. 
Bugün bana yakın bir avm ye gelmek için Büşra ile sözleştik. Arkadaşım olan Sezer'i değil de planın her aşamasında Büşrayı aradım. Sezer gelecek miydi sormadım bile, kendi bilirdi.İsterse gelirdi.
Yoldan aradı yaklaştığını söyledi ben de çıktım evden.Buluştuk. !
Sarıldık... Her zamanki gibi sımsıkı sardı ikisi de beni. İki kolumun yettiğince çevreleyip gönlüme koydum tekrar sımsıcacık yüreklerini. Öyle özlemişim ki.
Yürümeye başladık...Gözümden bir damla yaş düşüverdi benim.Bir şey mi oldu dedi,Sezer bir şey mi söyledi? Hayır dedim rüzgardan gözlerim yaşardı.güldüm,güldü. Bir süre sonra dedi ki; siz küs müsünüz? Neden bakmıyorsunuz gözlerinize. Neden yan yana durmuyorsunuz,neden atışmıyorsunuz, konuşmuyorsunuz.
Yok dedim neden küselim ki. Biz birbirimize küsebilir miyiz ki.
Sarıldı eşi bana. Ben ondan nasıl uzaklaşırım ki dedi,o benim için değerli.Kadın gülümsedi. Asla küsmeyin, ne olursa olsun sarılın ve lütfen gerekirse didişin ama birbirinize gülümseyin dedi.
Büşra'ya gittim kocaman sarıldım. Sen ne güzel bir insansın be dedim. Sen nasıl bir kadınsın... Sizi öyle çok seviyorum ki,hanginiz arkadaşımdınız da diğerinizi sonradan tanıdım hatırlamıyorum bile bazen.
İyi ki varsın dedi kadın, olmayan kız kardeşimsin sen benim... bir gün teyze olduğunda,yoksa hala mı demeliyim? yine böyle sık görüşelim olur mu? Sahi sen hangisi olmak istersin?

Hmm bak bu konuda fazla düşünmeye gerek yok. Ben hala olmak isterim her daim. O kelime benim için çok özel. Tamam ikinizi ayırt edemem ama ben hala olmalıyım çocuğunuza. 
Ve biz bunları konuşup, yürürken, üşüdük. Kız annemi sordu,annemin selamlarını ilettim ve bir gün bize de beklediğini,epeydir gelmediklerini annemin de onları özlediğini söyledim.
Ee hadi o zaman gidelim. Zaten hava da soğuk gidip çayı sizde içelim hem de onları görelim dedi. Eşinden de onay aldıktan sonra evi arayıp haber verdik. 1 saat sonra evdeydik. Allah'ım ne güzel bir şey bu. Ne güzel bir oluşum...Ne güzel bir bağ aramızdaki. Ailemdeki herkes ayrı ayrı Sezer'i ve eşini öyle çok seviyor ki. Onlar da aileme en az benim her ikisinin de ailesine olan sevgim kadar, sevgi ve saygı duyuyorlar ki...
 Çok şükür Rabbim... Bana böylesi güzel bir arkadaşlık nasip ettiğin için...
Eşi kolundayken, koluna girebilmem için yavaşlayan,bana tutun inat etme de rahat yürü diyebilen bir arkadaşım var benim. Maden onun koluna girmiyorsun gel biz beraber yürüyelim diye kocasının kolundan çıkıp benim koluma giren bir gelinim var benim... Her ikisinin de ailesinden selamlar alabilecek kadar özlenmişim. Bir anne İzmitte diğeri ümraniyede. Her ikisi de buyur ediyorlar beni evlerine. Bizimkiler ise bugün onları görmenin mutluluğu içinde...
sonsuz şükür bizi bu hale getiren Rabb'e. Dilerim isteyen herkes arkadaşlıklarında böylesi huzur dolu zamanlar yaşayabilirler. Biz bunun için çok emek verdik Sezer'le. emeksiz ne oluyor ki şu hayatta. Ama emeklerimizin karşılığını kat ve kat veren o güzel kalpli eşi olmasa idi neye yarardı bizim sevgimizin saf hali. 
Bu aile bir bebek ile büyümeli. Ben artık hala olmalıyım sanki. 
Teyze de olabilir,hatta belki yeni bir tanım gelir aile bağlarına da teyze/hala olurum, herkesin gönlü olur. Olmaz denen neler olmuyor ki...  Önemsediğiniz herkesle harika ilişkiler kurabilmeniz dileğimle.

8 yorum:

silence dedi ki...

Gülümsedim ve öykündüm bu güzel dostluğa.. ne mutlu sizlere:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

kadife zamanlar; teşekkürler. herkes sahip olabilir inşallah böyle güzel ilişkilere.

bilge dedi ki...

Dostluğunuz daim olsun..bu devirde böyle dostlukları bulmak biraz zor..

Kelimelerle Dans dedi ki...

bilge; biz zoru başaranlardanız... inşallah hep böyle devam eder ve hayatımızdaki herkesle bu tür ilişkiler kurabiliriz..çok teşekkürlerr...

Hamiyet Akan dedi ki...

Zorluklar dostlukları daha da kenetler. Dilerim dostluğunuz daim olsun canım.

Kelimelerle Dans dedi ki...

hamiyet; amin hamiyetcim inşallah öyle olur.

Bir hayal kur dedi ki...

Rabbim daim eylesin bu güzel sevgiyi, bağı, dostluğu aranızdakı hayatım:)
Güzel şey sevilmek değer vermek ve verilmek.

Kelimelerle Dans dedi ki...

bir hayal kur; hem de çok güzel canım.herkese nasip olsun inşallah.tüm ilişkilerin başına...

Yorum Gönder