5 Şubat 2014 Çarşamba

"Yaz"

Oku emri gibi yaz denildi bana.Küçücük bir çocuktum yazmam için teşvik edilirdim.Kendimi kötü hissediyorum diye ona koştuğumda "yaz" demişti."Ne olursa olsun yaz.Yaz ki birikmesin içinde.Yaz ki akıp gitsin kaleminin mürekkebiyle."
Yemek gibi,içmek gibi,genel ihtiyaç oldu bana geçen zaman içinde.Yazmadan yaşadığımın anlamına varamaz,tadını çıkaramaz oldum.
Bugün yine bir arkadaşım "yaz"dedi."Yaz ki rahatla.Kimseye kendini anlatmak için uğraşma.Seni dinlemesini bekleme kimseden,bekleme ki üzülme.Üzüntü yasak sana bu dönemde.Üzülürsen geriler tedavin,emeklerin boşuna gitsin ister misin?"
Söz dinleyen bir kız çocuğu olarak,susuyor,kimseye bir şey anlatmıyor,sadece yazıyorum.Haa bir de arada kendimi tutamayıp ağlıyorum.Öyle çok ağlıyorum ki kendime üzülüyorum.Ama biliyorum yazdıkça çıkacak içimdeki zehirli kan,rahatlayacak ruhum,hafifleyecek zihnimdeki ağırlık.Bu yüzden ben gözyaşlarımı bile seviyorum şu sıra.Ama en çok yazmayı...Yazarken kendimi bulmayı.Ben tümüyle varlığımı,beni var eden tüm sebepleri seviyorum.Yok etmeye çalışan kirli duygulara ise hala kafayı takmamayı öğrenebilmiş değilim.İşte sırf bu yüzden bile küçük bir kız çocuğu siluetindeyim.Tek bildiğim yazmak.Yaşamanın başka yolunu keşfedemedim.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Güzel çocuk:) Seni gördüğüm yerde kocaman sarılmak geldi içimden. Bravo sana... yaşamın kadar fazla yaşamışlığım var ama senden çok şey öğreniyorum. Bazen hepimiz bunalıyoruz bazı nedenlerle... Yazmayı unuttuğumuz oluyor böyle vakitlerde. Bir dost olmalı hatırlatan:) omzunun üzerinden kulağına fısıldayan.:)) Duydum sesini... gün; bugün. Yazmalıyım onları bir kağıda, o kağıdı da yollamalıyım dostlar sokağına:)) Alacak dersleri vardır belki...Kimsenin karanlıkta kalmamalı renkli düşleri:)) Sevgiler. Kocaman sarıldım sana.

Bir hayal kur dedi ki...

yazarak anlatmaya devam... içini satırlara dökmek en güzeli... hafifleyecek ruhun elbet bir gün.

Kelimelerle Dans dedi ki...

nilgün ilgün;bu yorumu okuduğumda gözlerim doldu.yazmaya ancak fırsat bulabildim. çok teşekkür ederim.güzel yüreğin sayfama yansımış daha ne isteyeyim:) düşlerinin karanlıkta kalmaması dileğimle...

bir hayal kur;evet canım yazmak en etkili silah bizler için.bugün bana ne oldu bilmiyorum.kimi aklımdan geçirsem ya mesaj geliyor, ya yorum,ya arama vs. sende de aynısı oldu:)

Hamiyet Akan dedi ki...

Bıkmadan yazan ellerin, güzel düşünen beynin ve sevgi dolu yüreğin hep var olsun.

Kelimelerle Dans dedi ki...

Hamiyet;sağol canım amin...hep birlikte var olalım.ve her daim yazalım inşallah...

narkoz dedi ki...

yaz tabiki kim tutar seni :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

narkoz; kimse tutamaz narkozcum.konu yazmak ise engel tanımam evelAllah:)

Yorum Gönder