14 Şubat 2014 Cuma

Melankolik Haller

"Anne batın bölgem ağrıyor
O neresi kızım 
Karın bölgesi işte anne,ameliyat yerim ağrıyor biraz.
Kızım sen bizim evde profesör mü var sandın ? ! "
:)


*Zihnimdeki kötü kanı atamadım gitti.Kan dedim de aklıma geldi.son günlerde herkese kan sulandırıcı iğne veriyor doktorlar.Anlamadım ben bu işi.Beyin damarları tıkalı olan da,ayağı ağrıyan da,bağırsağında pıhtı olan da,kalbinden anjiyo olan da kan sulandırıcı iğne kullanıyor.Sanırsam ticari bir iş dönüşüyor.İnsanlar kobay olarak kullanılıyor.

*Bana kalsa evden dışarıya çıkmadan günlerce yatabilirim.Yatmak demişken,bu aralar ya çok uyuyorum y ada hiç uyuyamıyorum.düzen hepten bozulmuş durumda.Düzen bozulunca sinirler de hava da olmalı değil mi yok benim kiler hala havalanmadı.Göz yaşlarının fazla salgısı,dengeliyor sanırım sinirsel durumu.
İnsanların içine karışmayı hem çok istiyor hem de hiç istemiyorum.hiç bir şey bana sorulmasın,fikrim alınmasın istiyorum.Sadece izlemek istiyor,hiç bir şeyin içinde yer almak istemiyorum.Ameliyattan önce akbilimi boşaltmıştım ve özellikle doldurmadım ki iyileşme sürecinde kendimi dışarıya atma isteğim olmasın diye.Şimdi doktor diyor ki bin otobüse ama içimden gelmiyor akbili mi doldurmak.Kalsın bir süre daha böyle.
Çalışmak istiyorum,işe başlamak iyi gelecek biliyorum.Ama önümde bir kaç engelim var nisana kadar böyle devam...

*Hayal kurmaya korkuyorum.Birinin hayalleri içinde yer almaktan daha çok korkuyorum.Kimseye mutsuzluk olmak istemem...Neden böyle düşündüğümü sorgulamayın lütfen.

*Hani geçen gün dedim ya bir yazımda yaklaşık 10 yaş yaşlanmış gibi hissediyorum kendimi diye.Bugün baktım da saçlarım da beyazlamaya başlamış.Yani iş hissin ötesine geçerek gerçeklik kazanmış.!

*Baş ağrım sinirlenmez ve üzülmez isem bazen hiç olmuyor.Olsa da hafif geçiyor.İnşallah aksi durumlar yaşadığımda da hiç başımın ağrımadığını görebilirim.Malum insan bir yere kadar sinirlerine hakim olabiliyor.Yoksa insanlardaki acıma duygusuyla iyi davranılmayı hiç istemem.Şimdilik herkese,her şeye taviz veriyorum.Tek isteğim iyileşmek çünkü.

*Başım ve,batın bölgesindeki sancılar varla yok arası.Bu iyileşme belirtisi elbette ama saçlarım hiç olmadığı kadar yağlanıyor,hala boyun kısmımda küçük bir bölümde uyuşukluk devam ediyor ki bu en çok sinirimi bozan meselelerden biri.Saçımı boyayamıyorum henüz pek de ihtiyaç hissetmiyorum zaten siyah olan saçımı yine aynı renge boyuyordum ama saçlarımı uzun bir süre düzleştiremeyeceğim. Gerçi ona da gerek yok zaten düz çok şükür ve ben saç şekillendirmeyi hiç sevmem ama saç kurutma makinasını bile kullanamıyor olmak can sıkıcı oluyor.

*Dışarıya çıktığımda biri bana çarpmasın diye kafamı ve karnımı aynı anda kollamak alışkanlık istiyor.Çok kalabalık yerlere girmekten çekiniyorum bu yüzden.alışmam gereken bir diğer konuda araca bindiğimde kafamı araç camına ya da koltuğun arkasına yaslamamak.Henüz sadece bir kaç kez taksiye bindim 50 günde.Diğer araçları kullanmadım ama her evden çıktığımda evde kim kalıyor ise tembih tembih üzerine;"sakın kafanı dayama.!"Alışacağım inşallah...

*Olduğum ameliyat öyle bir şey ki iki taraflı acı ve yorgunluk verdi.aynı anda iki ameliyat.! Batın ve beyin...Eğer bir şeylerden şüpheleniyor iseniz,doktora gitmekte geç kalmayın.Hidrosefali hastalığı hakkında pek az doktorun bilgisi var ve içlerinden çok azı şant takabiliyor olsa da siz lütfen doğru doktoru bulduğunuzdan emin olmadan kendinizi teslim etmeyin.Ve en ufak şüpheyi göz ardı edip aman canım bir ilaç içerim de baş ağrım geçer demeyin.

*Gözümün yüzde yirmisini kaybetmiştim bu hastalık sebebiyle.Ve bu hastalıkla anladım ki görme problemleri üç şekilde inceleniyormuş.Göz bozukluğu;hepimizin bildiği gözlük kullanma hali.Görme alanı eksikliği;görme alanı testi ile yapılan gözün 360 derece çevresindeki cisimleri görebilmek ve görme;uzak-yakın her hangi bir şeyi görebilmenizle alakalı farkındalığınız. Benim görmem bir gözde azalmaya başlamıştı yani körlüğe gidiyor geç kalınırsa gözümü kaybediyordum.Bir göz doktoru ki hayatımı kurtardı.Gözdeki ödemi fark edip beyindeki hastalığımın bulunmasını sağladı.Allah ondan her daim razı olsun. Ve sevgili beyin cerrahı doktorum Tamer bey...Diğerleri gibi kaçmadı.Ben ne için buradayım ? dedi.Ve elini taşın altına koyarak sağlığıma kavuşmamı sağladı.

*Algı problemim geçecek diye gün hatta saat sayıyorum.Elbet geçecek çünkü ben bu şekilde yaşlanmak istemiyorum.Ama bu işi zamana bırakmak da,çabalayarak yani beyni yorarak çözmek de çok zor.Beklemeye devam...

Yazı uzar gider,okumaktan sıkılırsınız ama ben yazmaya devam ederim.en iyisi iyi geceler dileyim uyumaya çalışmak...Belki bu gece diğerlerinden farklı olur da uyuyabilirim.Hem 50 gün sonra kendi odama geçmiş olmanın verdiği huzur da bir başka.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Allah sifa versin.binbir turlu hastalik var artik kime sorsak hasta bizde hastayz.kizim 2.5 yasinda kalca cikigi ameliyati oldu nekadar zor gunlerdi anlatamam.Allah kimseye caresiz hastalik vermesin caresi varsa imkanda bulunur elbet.Rabbim sizin sifanizida vermis Allah doktorlari basimizdan eksik etmesin.onlar olmasa halimiz ne olurdu kimbilir.Allah'im bir daha yasatmasin insAllah.saglik huzur dolu gunler diliyrm.Allah'a emanet olun

Unknown dedi ki...

Cancağızım, güzel arkadaşım hoşgeldin. Değişimler hızla sürüyor:)) Odana da geçmişsin bak. Biliyor musun? Yakın otursaydık gece yarenlik edermişiz:)) Ben de uykusuzlardan biriyim. Ha ilacımı alırsam sorun yok! Gecenin belli bir saatine kadar, kutusunun üzerindeki yıldızlardan görüyorum. Sonrası mı?...Koyun saymaca. Operasyonun sıkıntıları sürüyor diyorsun ama görüyorsun ki azalarak. Henüz 50 gün daha.Kolay mı cancağızım. Düşsek, dizimiz yaralansa kabuğu bile 10 günden evvel düşmüyor.:)) Benim güçlü kuzum, bunlar gelip geçecek...Sen hatırlayacaksın ama gülümseyerek. Sevgiler cancağızım. Sözümüz var biliyorsun güneşli günlere, gülümseyeceğiz:

Kelimelerle Dans dedi ki...

bahar şimşek;çok geçmiş olsun sana ve çocuğuna.umarım şimdi eser kalmamıştır yaşadığı hastalıktan.zor zamanlar geçirdiğinizi tahmin edebiliyorum. Allah bir daha göstermesin inşallah...

nilgün abla;bu sıcacık yorumların içimdeki buz dağlarını eritiyor adeta.ne güzel bir insansın sen...! Havalar şansımıza ne kadar da iyi gidiyor değil mi? Kadıköy bizi bekliyor sanki :)

Hamiyet Akan dedi ki...

Biter, geçer bu melankolik haller
ve hatta bitti bile yazıyı yazdıktan sonra değil mi? :)
Hep sağlık, huzur ve mutluluk olsun yanında canım..

Kelimelerle Dans dedi ki...

Hamiyet; belki de hiç olmadı da sadece yazılmak için kurgulandı...kim bilir...:)

Yorum Gönder