14 Nisan 2014 Pazartesi

Rûya_lar

Rûya görmek istemediğimi çok kez söylemiş,içten geçirmiş ve hatta O'na dillendirmiştim,kelime haznem yettiğince.Olmadı,olmuyor.Rûya görmeye devam ediyorum.Bazen güne mutlu başlıyor bazen de sırf gördüklerim sebebiyle ağlayarak uyanıyorum.
Böyle olmasın,ben hiç rûya görmeyeyim istiyorum.Öyle olmuyor.Ben yine her gece bir çok insan ve olayı rûyalarımda yaşıyorum.Anlatsam anlaşılmıyor.Sussam bana aykırı.Ahh bu rûyalar akla zarar...

4 yorum:

Handan dedi ki...

Rüyalar insanı çok etkiliyor gerçekten de ama onları çok da ciddiye almamak lâzım. Can bazen rüyasında kavga ettiğimizi görüp asık suratlı kalkar, ciddi ciddi de trip yapar çileden çıkartır beni:-)

Unknown dedi ki...

Canım uykunun rüya görülen dönemi REM ismi verilen bir dönemdir. Her uyku döngüsü yaklaşık 45 dk sürer. Bir insanın gördüğü rüyayı hatırlaması için ancak ve ancak REM döneminde uyanması gerekir. Bu da demek oluyor ki rüyasını hatırlayarak uyanan kişi 45 dakikalık uyku sirkülasyonunu tamamlamadan uyanmıştır. Eğer uyku saatlerini 45 dk. nın katları şeklinde ayarlarsan bu sorun umuyorum ki ortadan kalkacaktır. Mesela 45 * 8 = 360 dk yani toplamda 6 saatlik uyku uyuyup uyanan kişi tüm uyku sirküsünü tamamlayıp uyandığı için daha dinlenmiş uyanır. Ve muhtemelen de gördüğü rüyayı hatırlamaz. Umarım ifade edebilmişimdir tatlım..

Unknown dedi ki...

Rüyalar...Bilimsel açıklamaları var elbette ama bence rüyalarımız bizim korkularımız, endişelerimiz, günlük etkili olaylar ve ileriye dönük kurgularımızla oldukça şekillenen bir olgu. Ne düşünüp yatarsak ya da ne kadar etkilenmişsek, rüyalarımızla bize geri dönüş oluyor.) O halde; olumlama yapmalıyız çocuk, nelerden etkilenmiş olursak olalım, yatma vakti yaklaştığında mümkün olduğunca pozitif olunmalı...Yaşadım ve biliyorum.:)) Haydi birlikte deneyelim. Dün akşam ilkokul arkadaşlarımla toplandık akşam yemeğinde, önemli konular konuşuldu hepimizi ilgilendiren. Ve ben gece 18 tansiyonla hastanedeydim:( Anlayacağın uyanıksam, tansiyonum fırlıyor...Uyuyorsam kabuslar...:) En az düşünmek en sağlıklısı galiba:) sevgiler cimcime.

Kelimelerle Dans dedi ki...

Handan abla;güldürdün beni yahu.:) işin zormuş o zaman senin:)

Yeniler Kendini Hayat;canım ben bahsettiğin 6 saatten çok daha fazla uyuyan biriyim.ama gördüğüm rüyaları hatırlar ve ne yazık ki sonrasında etkileşimini yaşarım.yani senin bu sağlıklı uyku metodun işe yaramıyor bende...

nilgün abla;öncelikle çok ama çok geçmiş olsun.şimdi daha iyisindir umarım.dikkat etmiyorsun kendine stres yapıyorsun sen de benim gibi.üzüyorsun sonra beni.evet günlük edişe ya da kaygılarımız rüyalara yansıyor ama bir de haberci rüyalar diye tabir edilenleri var ki akla zarar.ben işin çok bu kısmındayım sanırım.:)

Yorum Gönder