22 Haziran 2015 Pazartesi

Kıcasık Tatili Uzunca Yazınca:)

Sosyal medyayı hayatımın her anında kullanıyorum ama buraya bir süre ara verdim.Çünkü burada yalan söyleyemiyorum. İyiyim taklidini pek sahici yapamıyorum.
...

Cuma akşamı sitenin kapısında kardeşimin işten gelmesini beklerken,abla eve git boşver alışverişi annemlerin yanına gidiyoruz dedi.Ani planlara alışık olmayan ben,hazır değilim gelemem yarın da çalışıyorum zaten deyip markete gittim. Taşıyamayacağım için fazla bir şey almadım. Çay ve ekmek alıp geri döndüğümde kapıda kardeşimle karşılaştım. Asansör bozuktu 10 katı yürüyerek inmiştim çıkması biraz zorladı,sanırım yaşlanmışım:)
O çantasını hazırlarken ben kendimi koltuğa atıp dinlenmeye koyuldum. Teyzemlerin gelmesine sadece 5 dk vardı ki ben de geliyorum deyip yerimden fırladım.Tuvalete gittim dönüşte odama uğrayıp sırt çantamı aldım.İçine sadece bir iki parça özel eşya koyup bilgisayarımı ve telefonlarımı toparladım,yanıma aldım. İlaçlarımı bile evde unutmuşum. Arabaya binmeden eczaneye yetişip,kapanmasına 5 dakika kala bir kutu şeker ilacı aldım. Bir de evden çıkmadan o hayat kurtaracak olan vitamin damlamı almıştım.

Öyle çok koşturdum ki o beş dakikada.Günde 1 saat hızlı yürüyüş yapsam böyle yorulurdum anca. Zaman kısa olduğundan ve aynı gün zaten Bademin kafesini temizleyip,yemlerini vermiş olduğumdan aklım kalmadı. Camları kapattık,tezgah üzerine çıkarttığım tencereleri buz dolabına geri koyduk ve evden fırladık.
Dinlenme tesisine uğrayıp iftar yapıldı.Kaldığımız yerden yola revan olduk. Annemlerin haberi yoktu. Çok aça çok şaşırdılar ve bir o kadar da mutlu oldular.
Daha 3 gün önce yanımdan giden kardeşimin gözleri öylesi parladı ki,bana sarılışını uzun süre unutamayacağım. Pazar akşam üstüne kadar neredeyse yapışıktık birbirimize,erkek kardeşimle.
Allahım bir yol göster bana,nolur endişelerimi al sök kalbimden diye yalvardığım günlerde öyle iyi geldi ki bu kısa tatil.Cumartesi çalışmış olmama rağmen tadını çıkara bildim bana kalan bir kaç saatin.
Hem de babalar gününde babamızın yanında tam tekmil bulunmanın güzelliğini yaşadık bu sene de.
Kendim için ne yapabilirim de, bu zor zamanları daha kolay atlatabilirim diye düşünürken böyle bir fırsatı kaçırmak aptallık olurdu.
Dün eve dönerken bize yakın avmde bir konser olduğunu gördük internetten. Eve gelip üzerimizi değiştirip, yemek yeyip çıktık evden. Öyle yorgundum ki. Öyle yorgunum ki...

Ama bir an olsun kendimi düşünmemek,olacak kötü senaryoları düşünmemek için ne yapabiliyorsam yapmaya,zihnimi hep meşgul tutmaya çalışıyorum. Retrobüs grubunun konseri tek kelime ile şahaneydi. Ben ki müzikle iç içe bir yaşam sürmeyen, eğlenceden uzak biri iken,avuç içlerim acıyana dek alkışladım. Bir gün bir yerde eğer afişlerini görür, konser haberlerini alırsanız sakın kaçırmayın,sakın.!
Kendiniz için bir şey yapın ve retrobüs konserini hiç değilse bir kez izleyin/dinleyin.. Pişman olmayacaksınız.
En ön sıradan sahnenin tam karşısından izlerseniz beni hatırlayın.Ve yaşatılan güzelliklerin hakkını avuçlarınız acıyana dek alkışlamak ile verin.
...


Ne çok ihtiyacım varmış böyle bir tatile. Toplasanız 24 saat ayıramadım kendime,cumartesi çalıştığım için. Ve kalan zamanda da gezip tozmadım pek. Ama öyle iyi geldi ki.Öyle hafifledim ki.
Neden pek konuşmuyor bu kız diye sormuş babam,anneme. Boşver bırak kafasını dağıtsın hiç üstüne gitme demiş annem babama. Alışık olmadıkları bir insan var karşılarında. Onları daha fazla üzmemek için eğleniyor gibi yapan,ama içinden hep susmak gelen,sadece hayatı izlemek isteyen bir insan olup çıktım bu ara.
Geçecek bu sınavda.Bir mucize olsun diye ettiğim dualarım,ramazan ayının şefkatiyle sonuca ulaşacak inşallah. 




6 yorum:

Handan dedi ki...

Çok iyi yapmışsın, :-)

Kelimelerle Dans dedi ki...

handan abla; bence de :)

Adsız dedi ki...

:):)

Adsız dedi ki...

:):)

Adsız dedi ki...

:):)

Kelimelerle Dans dedi ki...

sessiz prenses; :)

Yorum Gönder