27 Şubat 2015 Cuma

Lâ Havle

Sabah bir mesaj;
Kelimelerle dans, bu benim yeni telefon numaram, kaydedersin
Mesaja cevap vermedim,lazım olunca bu hattan ulaşırım kendisine diye içimden geçirerek,numarayı kaydettim.
Bir kaç saat sonra telefon çaldı. O esnada diğer telefonda olduğumdan açamadım. Aradan 2 dk geçti ve beni arayan numaraya dönüş yaptım. Patronumu aradığını söyledi, kendisinin telefonun bana yönlendiğini notu varsa iletebileceğimi, ya da nasıl yardımcı olabileceğimi sordum.
Tersledi. Patronunu ver bana dedi. Veremeyeceğimi, kendisinin yanımda olmadığını ama bu numaradan aratabileceğimi belirttim. İngilizce mi konuşuyorsun sen, dediklerinden hiç bir şey anlamıyorum. Doğru düzgün anlat,düzgün konuş benimle şeklinde bir kaç cümle duydum. La havle... diyerek sakinliğimi korudum.
Gel gelelim kadın hırsını alamadı devam etti. Bana eşini sordu. Yanında mı dedi. Bugün eşiyle hiç konuşmadığımı, kendisini de uzun zamandır görmediğimi ifade ettim. Keza patronumla görüşüyorlar ise de ben ofiste değilim bugün dedim. İnanmadı... Gelmiştir yanınıza diyerek bir kaç cümle savurdu.(patronumla pek çok ortak arkadaşımızın olmasının ilk kez dez avantajını yaşadım)
Derin bir nefes aldım,ya sabır diyerek sakinliğime sakinlik kattım. Eşinin telefonunu istedi benden ki o zaman durumu anladım. Ben de olmadığını ama eğer patronumda var ise kendisine dönebileceğimizi anlattım. Asabi ve sert cümleleri ile mübarek cuma vakti canımı yaktı. 
Bir kadın ki, kalbi kırılmış... Bir kadın ki eşi tarafından terk edilmiş, bir kadın ki, değersiz olduğu hissettirilmiş... Karşısına ilk çıkan kadını harcamakta sakınca görmez... Hele ki eşinin yakın iletişimde olduğu arkadaş çevresinden iseniz, acımaz...dikenli tırnakları ile, yırtar ruhunuzun derisini.
Maksat sizi üzmek değildir. Yaşadıklarının acısını bir şekilde çıkarmak istemesidir. Ve bu anda en iyi gelen şey bir başka kadını üzmektir.
...
Üzüldüm...
Kendim için değil...O adam için üzüldüm... Bunları yaşamayı hak etmeyen bir insan olduğu için üzüldüm... Annem derdi ki, Allah çiftleri birbirinin zıttı şekilde birleştirir. İyiye iyi pek az zaman denk gelir. Kötü demek benim haddime değil tabi ki, tanımıyorum neticede. Ama o çocuk ki öyle güzel kalpli,öyle sakin ve anlayışlı.Güzel ahlaklı ve insaniyetli...Tanıyorum neticede.
Umarım düzelir araları. Umarım sevgileri galip gelir kavgalarına. Umarım kırılan kalplerini onarabilirler pek yakında.
Üzüldüm kadının haline. Acıdım hatta. Kanatları kırılmış halde, hiç suçu olmayan,konudan tamamen habersiz bana saldırmasına.
Umarım rahatlamıştır... Umarım beni kıran sözleri,kalbine ferahlık katmıştır...

“Lâ havle ve lâ kuvvete illa billâh. (Güç ve kuvvet ancak Allah’tandır)." Allah tüm yalnız, güçsüz ve korunmasız kullarına güç kuvvet versin inşallah...



4 yorum:

silence dedi ki...

"Amin " Bilirsin bazılarımız ışığın bazılarımız ise gölgenin peşine düşer .. Işığın içindeyken gölgeyi fark edebilmektir farkı kılan... bunu denemiş olman sana nicelik katmış.. gülümse...o da gülümser umarım...

Kelimelerle Dans dedi ki...

kadife zamanlar; böylesi güzel bir yoruma ne yazılabilir ki. bir kaç kez okudum yorumlayabilmek için sonra dedim ki sözün üstüne söz söyleyip anlamı bozma. gülümse sadece ve kendi payına düşeni alıp sus...

Adsız dedi ki...

ahanda şuraya yazdım..onların araları düzelmez..Ne diyim Allah yardımcıları olsun..görüşürüz yine :):)

Kelimelerle Dans dedi ki...

sessiz prenses; böyle bir şeye gülünmez elbet ama öyle sempatik şekilde yazmışsın ki güldürdün beni:)
umarım dediğin gibi olmaz...

Yorum Gönder