27 Mart 2014 Perşembe

Yalanlara İnanmak...




Bir gün biri;sen bir karar veriyorsan,fikir belirtiyorsan,en doğrusudur.Kendin için en doğru olanı yapıyorsundur mealinde cümleler kurmuştu. O gün bir desteğe ihtiyacım vardı.O desteğin ondan gelmiş olması çok anlamlıydı.
O günden sonra bir karar verecek olduğumda,daha çok düşündüm.Doğru yapmak,yanlıştan sınırsızca uzaklaşmak istedim.Elbette insanız ve hayatta hatalar yaparak ilerlememiz kaçınılmaz.
Nefsimize yenik düştüğümüz durumlar olmuyor değil.Mantığımızla değil de duygularımızla hareket ettiğimizde benim kadar derin yaralanan,kendi iç hesaplaşmasından yara bere içinde çıkan az insan vardır.
Çuvaldızı her daim kendime batırmayı bilirim.Keşke bilmese idim.Daha az üzülür,daha az yıpranır belki o zaman mutlu olabilirdim.
Yani kısaca ben de bazen doğru olanı yapamıyor,hatalarımda boğulup,nefes alamadığım zamanlar yaşıyorum.Sonra yine bir el uzanıyor,bana ne yaparsam doğru olduğunu söyleyip kandırıyor.Kanmaya meyilli oluşumdan mı,yoksa günahların içine batışımdan mı bilmem, inanıyorum.Yeniden diriliyor,güzel günlere yelken açıyorum.Yeniden,hep yenilenerek ama aslında hiç değişmeyerek büyüyorum...

10 yorum:

Sema dedi ki...

Yüzümüze karşı övülmek can sıkıcı oluyor

Kelimelerle Dans dedi ki...

bazen ruhun ihtiyacıdır aslında övülmek.kendimizi iyi hissetmemiz için birilerinin yaptıklarımızı doğru bulması gerekir.

Sema dedi ki...

:) doğru, ruhumuz iyi şeylerden yana

Kelimelerle Dans dedi ki...

sema;bu yüzden de hataları geç farkedebiliyoruz bazen...çelişkili işler...:)

Çocuk dedi ki...

Sen iste yeter ki yavrucuğum, bundan sonra tüm sülale toplanır, sana yalanlar dizeriz.. O dizdiğimiz yalanları, 5'i 1 Yerde kolye diye boynunda taşırsın..

Misal, sen sevin diye ilk yalanımla başlıyorum :
Sen, hiç yemek yakmadın ve bu yemeği yaktığını fark etmeyerek, çok iyi yemek yapmışsın gibi gösterip bloğa koymadın ki.. Ben, bu yemeği yaktığını farkedip, seninle dalga geçmedim ve el aleme rezil etmedim ki..

Anaaa.. Bu da çok büyük yalan oldu ya hu.. İlk yalanım, en büyük yalan oldu.. Taş olacağım taş.. Neyse yalana da alışırız zamanla..

Kelimelerle Dans dedi ki...

Çocuk; sen var ya sen.Dikkat dağınıklığımdan yararlanıp beni gaza getirip yanlış cümleler kurduracaksın değil mi? sonra da bak nasıl kabul ettin diye dalga geçeceksin.gerçi şimdi degeçiyorsun ya ne yapalım öyle olsun.Yalan söylerken azıcık tutar tarafı olsun.Yanık olduğunu iddia ettiğin ama aslında baharatlarla süslenerek fırınlanmış yemeğimi bloğa değil facebook sayfamama eklemiştim. ayrıca bu yalan çok büyük olmadı.bazen daha büyüklerini de söylüyorsun da hatırlatmayayım şimdi neyseee:) ben alıştım sayende,sen de alışırsın...

narkoz dedi ki...

Nefsimi aldım kör kuyulara attım ama arada çıkıp geliyor ne illet birşey bu yaa :(

Kelimelerle Dans dedi ki...

narkoz;bir kere gün yüzü gördümü hep yoklar insanı...bazen çok da kötü değildir aslında...

Hamiyet Akan dedi ki...

Ben yaktım küle çevirdim sonrada esen yele verdim küllerimi... Bence iyi bir yöntem çünkü bir daha geri gelmiyor böyle yapınca.. İyi geceler Duygu'cum..

Kelimelerle Dans dedi ki...

Hamiyet;denemeli...denemek başarmanın yarısıdır demişler bence tamamına yakını.iyi geceler sana da:)

Yorum Gönder