11 Mart 2014 Salı

Hayatın Sırrı Parmaklarının Ucunda


/Hayatla yarışırken,kazanmayı sakın unutma/ 

Deneme,başar.! 


Bazen;hayatı irdeleyen ve pek tabi ki öncesinde idrak eden bir beynim olduğuna üzülüyorum.Ne kadar anlamazdan gelsek o kadar kolay olabilen durumlar var.Ve sen anlamadıkça işi zorlaştıranlar...
Hep hayata müdahil olamazsın.Olmadığında,insanlara sırtını dayayarak,onların fikirlerine itaat ederek yaşamayı göze almışsındır.Ne zaman ki el etek çekersin hayattan o zaman farkına varırsın acının zehir zemberek tadını.O hiç bilmek istemediğin iç yüzü çıkar ortaya,yaşamın.Sen irdelerken bile göremediğini,kenara çekilip izlediğinde fark edersin.Aslında hep bir şekilde farkındasındır ya gerçeğin.Hep ötelersin.Hayır öyle değil,böyle olacak ümidi ile zaman geçirirsin. Ne zaman ki işte her şeyin dışında kalırsın o vakit tanıdığını sandığın hayat şiddete en eğilimli olgudur.Öyle bir tokatlar ki seni,doğru bildiğin ne varsa yüzleşirsin.Ve o zamana dek yaptığın yanlışları en iyi o zaman öğrenirsin.Ne eksik ne fazla hepsi dökülüverir gözlerinden zihnine.
Yaşıyorum sanarken,aslında vakit öldürdüğünü,böyle de yaşanmaz deyip bir kenara çekildiğinde anlarsın.
Anlamak fayda sağlar mı bilinmez.O senin ne kadar dersine çalıştığının göstergesidir.Hala bir şeyler ters gitmekte ise,daha yolun pek bir uzun olabilir. Hayatı keşfetmek için kaşif olmaya ne hacet,biraz içine yönelmek kafi gelir.



                                                      Sana senden başka tılsım dokunmayacaktır,unutma.



Hayata ellerini uzat,sırtını dayama (.)

2 yorum:

Hamiyet Akan dedi ki...

Hayat bazen dikenli tellerle dolu bir vadi, bazen uçurumun kenarında alınan son bir nefes, bazen maviliklerde yüzmek, bazen güneşin altında iliklerine dek ısınmaktır. Kısacası hangisini avuçlarına alırsan odur hayat. Elleri uzatmak yetmez uzatıp çekip içine almak gerek. Günaydın Duygu :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Hamiyet;hayat tek düze olsaydı hiç çekilir yanı olmazdı.her duyguyu içimizde barındırıp en güzellerini, dışa vurmak temennisiyle.iyi akşamlar Hamiyetçim:)

Yorum Gönder