23 Nisan 2015 Perşembe

İnce Dokunuş

11 yaşındaydım. Teşhis edilemeyen bir hastalıkla mücadele ediyordum. Neredeyse her gün doktora gidiyor,çeşitli iğne ve ilaçlar kullanıyordum.Öyle çok doktor dolaştım ki,bir tanesi; artık bana gelme,çaresini bulamıyorum.Gözüm görmesin seni bile dedi. Vallahi aynen böyle oldu.Doktorun kendini yetersiz görmesi benim moralimi bozmadı ama annem çok üzüldü.Neyse...
Bir gece yarısı,sabaha karşı ateşlendim,yine böbreklerim ağrıdı.en yakındaki polikliniğe gittik.Girişte öyle çok merdiven vardı ki,babam kucağına almak istedi,istemedim.Ben giderdim,ben yürüyebiliyordum,bu ne büyük nimetti biliyorlarmıydı !

Daha önce tanımadığım şans eseri orada nöbette olan doktorun odasına gidip,kısaca hayat hikayemi anlattığımızda,o gün hayatımın seyir değiştireceğini bilmiyorduk. 2 yıl boyunca önemsenecek ciddiyette bir tedaviyle beni ameliyata uygun hale getirdi. 30 yaşındayım,hala kendisinin hatrını sormaktan büyük mutluluk duyarım.
Bir gün;
Ateşler içinde gittiğim,yürümekte zorlandığım ama kimsenin de elini tutmadan yürüme başarısını henüz kazanmışken,tek başıma odasına girdiğim o doktor; nasılsın dedi.
Hiç düşünmeden iyiyim diye cevapladım.O nurlu yüzüyle bana gülümseyişi dün gibi karşımdadır.
Sen nasıl bir insansın dedi. hiç iyi değilsin.Seni tanıdığımdan beri türlü mücadele ile hayatta kalma savaşı veriyorsun,bir kez bile hastayım demedin. Sen iyi değilsin ki şuan,neden itiraf etmiyorsun.
İyiyim dedim.Çünkü biliyorum ki iyi olacağım.Siz bana bir yol açtığınız,tedavi imkanı sağladınız,biliyorum ki iyileşeceğim.Kendimi kötü hissedersem,iyileşemem.
Gözleri doldu.Helal olsun dedi.O günden önce de ben hep iyiydim.O gün önüme bir umut kapısı açılmışken nasıl kötü olabilirdim.

Velhasılı kelam şimdi o ve bir kaç doktor sayesinde, yaşamaz denen insan hastalığı tamamen arkasında bırakarak yaşıyor."imkansız" denilen hastalık,benim enerjimle savaşmayı çoktan bıraktı.Seminerde de bahsettiğim gibi,adı var sadece bedenimde,kendisine yer yok.
...
Cumartesiden bu yana geçirdiğim zaman dilimi ömrümden kaç yıl götürdü bilmiyorum.Kimse sormasın,üzüntümü fark etmesin,destek olmak maksadıyla canımı daha çok yakmasın diye hiç bir şey yokmuş gibi yapıyorum. Mesai saatlerinin dışında da çalışıyor,avonlarımı satmaya daha çok zaman ayırıyorum. Facebooktaki avon albümüme sürekli fotoğraf ekliyor,liflerimi yeniden örüyorum.Bol bol yaptıklarımın fotoğrafını ekliyorum ve pozitif yönde yazılar yazıyorum. Görseniz sanki,bulutların üzerinde yaşıyorum.

Lakin toprak altında bir hayat sürüyorum.
Üzülme dedi,nolur üzülme.Enerjimin kimden geldiğini o an anladım. Doktorum da bana üzül demişti,Bir kez kabul et hastalığını da üzül haline.Daha kolay iyileşeceksin belki de.
Kabul etmem.Kötü durumu kabul etmem.İyileşmek için iyi rolü yapar,kendimi role kaptırır da hayatıma empoze ederim.Benim yaşam sırrım da bu işte ne yapalım. Ama anladım ki,insan kendiyle daha kolay başa çıkıyor.Sevdiklerinden birine bir şey oldu mu,bu acıyla başa çıkmak hiç de kolay olmuyor.
...
Bu sabah, dayanılmaz bir baş ağrısıyla yataktan kalktım.İşimin başına geçtim. Herkes evde olduğundan öğlene yakın bir saatte herkesin sevdiğine göre kahvaltı hazırladım.Önce oğluşu,sonra kız kardeşi öperek uyandırdım. Çayı demlemeyi unuttuğumu fark edip,kimseye çaktırmadan onu da hallettim.Afiyetle ve muhabbetle kahvaltımızı yaptıktan sonra tekrar kendime yöneldim.
Hüzün bulutlarının arasına sıkışıp kendi zarımdan çıkmak için didindim.Böyle çaba harcarken,hayatın bana verdiği bunca acıyla baş etmeye çalışırken,bir mükafat dilerim senden.
Allah'ım,inancımın doğrultusunda,sabrım da saygım da sonsuz sana. Affet her ne günah işledi isem.Ve nuruna layık gör beni. Nazarında biraz iyilik sahibi isem,huzuruma mutluluk kat.Kalbime ferahlık ver. Nasıl ki bir kabuğun içine en değerli taşlardan biri saklarsın da bulunsun diye su altına yolculuk başlatırsın.Dünya yerle gök arası değil,bir de yer altı var deyip,keşfedilmeyi beklersin yarattığın güzelliklerin.Hayatıma inci mucizesinde güzellikler ihsan eyle.
Ben kendime yetemiyorum bu günlerde.Sen bana yardımcı ol,derdimi dinleyensin ve şifasını veren. Gönlüme mutluluk tohumları ekti isen eğer filizlendir ne olur.
İyiyim derken ben,iyi olmama vesile sebepler buldur. Senin yolundan ayrılmadan,sana varmayı nasip et. Mübarek kandil günü,kalbime eş dostlar gönder,sırtımı sıvazlayan güçlere güvenecek kudret ver.

Anlatamadığım her şey için,herkesin gönlündeki kırıklarla beraber onarıcı gücünü üzerimizden eksik etme.Her kim ki umutsuzluğa düştü ise, rahmani gücünle nurlandır. Şifalı dokunuşlarını,kalbimizde hissedecek akıl ve hissiyat ver. İşimizden önce senin yolunda yükselebilme imkanını bizlere buldur.

Kandiliniz mübarek olsun,dualarınızda yer almak umuduyla...

9 yorum:

Çınar dedi ki...

Dilerim kabul olur duaların ve hepimizin duaları...

Sevgiler

Kelimelerle Dans dedi ki...

çınar; aminn diyelim gönülden...inşallah...

Handan dedi ki...

Bütün duaların kabul olsun hayırlısıyla..

Kelimelerle Dans dedi ki...

handan abla; aminn,inşallah hepimizin hayırlı duaları kabul olsun.

maviye iz süren dedi ki...

bu üstesinden geldiğin öykün, kimi zaman bizi sınayan her olumsuz durumun içinden böyle güçlü bir sağ duyuyla çıkışını dizelerine aktarışın hep iyi geldi bana..
şu anda da aynı huzuru yaydın kalbime.. teşekkür ederim..
dilerim rabbim hepimizi en doğru yolda iyi bir yolcu olarak yürümekten alıkoymaz..

Kelimelerle Dans dedi ki...

Maviye iz suren; beni ne kadar mutlu ettin yorumunla tahmin edemezsin.zor gunlerime ilac oldun inan.cok tesekkur ederim.iyi gelebilmek...tum istegim tum amacim bu.insanlara dokunmak...iyilesmelerine bir nebze fayda olmak.igneyle kuyu kazmak evet ama seviyorum icimdeki enerjiyi aktarmayi iste.ben de bununla gucleniyorum en dibe vurdugumda bile.

Kelimelerle Dans dedi ki...

Maviye iz suren; beni ne kadar mutlu ettin yorumunla tahmin edemezsin.zor gunlerime ilac oldun inan.cok tesekkur ederim.iyi gelebilmek...tum istegim tum amacim bu.insanlara dokunmak...iyilesmelerine bir nebze fayda olmak.igneyle kuyu kazmak evet ama seviyorum icimdeki enerjiyi aktarmayi iste.ben de bununla gucleniyorum en dibe vurdugumda bile.

Adsız dedi ki...

hayat devam ediyor ve hergün yeniden başlıyor..Umutlarını ve gülümsemeni kalbinden eksik etme..Aydınlık yollarının ışığıdır onlar..

Kelimelerle Dans dedi ki...

sessiz prenses; çok haklısın.bunu yapmaya çalışıyorum her daim...

Yorum Gönder