9 Nisan 2015 Perşembe

İçimizdeki Enerji

İnsanlara ömrümü vermeye hazırım ben. Yeter ki istesin. Yeter ki bir ışık hüzmesi kadar yer açsın kalbinde ve zihninde bana.
Abla dedi sen var ya iyi ki varsın... Sayende 4 dersim düzeldi. Hiç bir şey bilmiyor,anlamıyordum.Birinden 90 puan bile aldım bu nasıl oldu anlamadım.

İstedin ve başardın dedim...
İstersen diğerlerini de düzeltebilirsin. Yok yaa onlar zor hiç bir şey anlamıyorum dedi. 
5 puan aldığın dersten 90 alan sen iken, matematikten anlamadığını söyleyebilir misin?
Güldü... Yaparım bee sen varken ben matematiği de yaparım dedi.

Ama ne var ki abla sayısal derslerden hiç anlamıyor. Bunu söyleyince Doğan'ın cevabı hazır. Çalışırsan yapabilirsin. Bak ben yapabildim.
...

Ne verirseniz onu alıyorsunuz insanlardan... Hep iyi şeyler vermek lazım bu yüzden. İyi olun... Nolur iyi olun. Kuyu kazmayın,kötü düşünmeyin,onda var bende de olsun dediğiniz tek şey iyilik olsun.İyi kalp,iyi düşünce,iyi davranış; mutlu yaşam.
...


Ben biliyor muyum hayır çok eksiğim var derslerde ama önce çalışıyor sonra anlatıyorum. Bir dee anlatırken bir formül buldum. Zor bu ben yapamam dediğinde; kendini bana bırak,ben bu konuyu çok iyi biliyorum. Şimdi ben kendi zihnimden senin beynine bir yol oluşturacağım. Ben anlatacağım sen alacaksın.Ve anlattıklarım hiç aklından çıkmayacak çünkü çok güzel anlatacağım,sanki hep biliyormuş gibi olacaksın. Bak dene bu güne kadar benimle çalışmadığına pişman olacaksın ama iş işten geçti haydi şimdi aç gözlerini ve izle beni,duy sesimi. Çok eğleneceğizz,şartla kendini.

...

Eğer ablaysanız,eğer aileyseniz,eğer dost/arkadaşsanız her an size ihtiyaç duyulabilir.Enerjinizi düşüremezsiniz. Peki ya kendiniz. En çok da kendiniz için enerjinizi yüksek tutmalısınız. Siz içinizdeki enerji kadar yaşarsınız. Bir nefeslik ömrün içinde sizi dik tutan, yaşayacaklarınıza ön ayak olan en önemli etmen içinizdeki enerjidir.Onun kontrolü ise bir tek sizin elinizde...Dikkat edin...Ona iyi bakın,üzmeyin.Size güzel günlerin kapısını o açacak.Hayatınıza pozitif yönü içinizdeki enerji verecek. Bu denli önemli bir şeyi yok sayamazsınız. Varlığını keşfetmek zorundasınız,başka türlü mutlu olamamazsınız ! 

  

3 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum
sanki benim hayat felsefemi yazmışsın
evet içindeki iyiliği pozitif enerjiyi keşfedersen hem kendin hem de çevrendekiler mutlu olur
sevgiler

Adsız dedi ki...

Enerji ve pozitif bakabilmek ve gülümsemeyi ihmal etmemek çok önemli çok..iyi niyetli olmak ve nazik olmak..hoş güzel şeyler bunlar :):):)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Mavianne; ayni fikirde olmak ne hoş. Pozitif hislerle yasamayi hayat felsefesi haline getirmek de harika.herkes yapamiyor ne yazik ki.

Sessiz prenses; bu guzellikleri dilerim herkes kalbinde tasiyabilir.o zamam dunya cok daha guzel bir yer olacak.

Yorum Gönder