28 Şubat 2014 Cuma

Eğitilmemiş Eğitimci





Şiddete hayır demek için, kendi başına gelmesini bekleme !

Öğlen saat 12 idi.Annem çocukların okuldan geldiğini görmüş.Daha yarım saat varken bir çok çocuğun eve dönüyor olmasına meraklandı.Tam okula doğru gidecektik ki o sırada kardeşim zili çaldı.Gel dedik anlat bakalım neden erkencisiniz bugün.
Efendim meğer bizim çocuklar sabah 8.30 dan beri ders yapmamış sınıflarında öğretmensiz halde oturmuşlar.Okulun alt katı polisler tarafından kapatılmış.Her katta öğrenciler aşağıya inmesin diye nöbetçi öğretmenler görevlendirilmiş.Tüm bunların sebebi ise,müdür yardımcısının 7. sınıfa giden bir kız öğrenciye tokat atması ve öğrencinin bunu velisine söylediğinde veli(anne-baba) okula gelip sen benim çocuğumu nasıl döversin deyince müdür yardımcımız çıkışıyor veliye ve veli çocuğunun haksızlığını savunmak adına yardımcı müdüre saldırıyor kendince hakkını savunuyor çocuğunun.Burnu kırılıyor müdür yardımcısının.Şikayetçi oluyor dayak attığı öğrencinin ailesinden darp aldığı sebebi ile.Polisler geliyor okula ve ayırıyor tarafları.Arbede,tartışma vs vs.Tüm bunlar olur iken ortamın gerilmesindeki en önemli sebep ise diğer öğretmenlerden bir kısmının müdür yardımcısını korumak adına araya girmesinden sebep aslında.O öğretmenler ki gencecik bir kıza tokat atılırken görmezden gelen,elinize sağlık müdürüm diyen,kendi meslektaşlarına bir darbe gelince okulu da karakolu da birbirine katıp davalık oldular...İşin başında şiddete karşı gelinse idi bu duruma gelinir miydi ki.! Ardından polisler ile girilen bir takım farklı tartışmalar ve öğretmenlerden bazılarının okuldan istifasına kadar uzanıyor bu olay...Sapla saman karışıyor birbirine.Ana habere konu oluyor bizim çocuklar...Ama maalesef haberin konusu aldıkları eğitimin kalitesi değil de okulda çıkan bu arbede.
Halbu ki öyle güzel öyle kaliteli bir okul ki bahsedilen.Örnek gösteriliyor çevre ilçelerde.Binlerce öğrenci,belki yüzü aşkın öğretmen ile eğitim veriliyor hem de özel okul kalitesinde.Lakin çürük elmalar bozuyor tüm sistemi ve kalite düzeyini.Gel de şimdi aklın kalmasın her gün o saatlerde.Gel de otur sıcacık evinde,kardeşin okulda eğitim alıyor diye dingince.
Hey Allah'ım...Ben bir tek kendi kardeşimin psikolojisini düşünüp tüm gün kahretmişken kendimi,bir eğitimci nasıl olur da tüm okuldaki öğrencileri düşünmeden kaldırır elini.Yarın gitmem okula diyen bir tek benim kardeşim değil elbet...İnşallah ilerleyen günlerde başka veliler basmaz eğitim hanemizi...!

*tv kanalında çıkan haberde okulun açıkça lanse edilmesi hiç hoş bir yayıncılık hali değil idi.Neyin reklamı,neyin haberi...Sapla samanı ayırabilen,habere,kendi değerinin dışında anlam yüklemeyen bir medyadan haberdar olabilmek dileğiyle...



4 yorum:

narkoz dedi ki...

ortaokuldayken okulun ilk günü ilk ders fen hocası bana 20 tokat atmıştı, nedeni ise kitaplarımı getirmemiş olmam, oysaki kitap listesi o gün asılmıştı. ve ben o günden sonra nefret dolu oldum o hocaya, okuldan çok soğumuştum.. aradan bi kaç yıl geçti ve bu hocayla yollarımız kesişti dikildim karşına hatırlattım kendimi hala kuyruğu dik duruyordu karşımda bide onca şeyin üstüne hakaret etti bana o an ama bu sefer şartlar değişikti ağlayan taraf ben olmadım..

Kelimelerle Dans dedi ki...

narkoz; başına gelen olay kabul edilebilir bir durum değil elbette ama şiddetin her türlüsüne karşı olmak lazım ki hakkımızı hakkıyla savunabilelim.öğrencinin değil kimsenin şiddet görmemesi lazım bana kalırsa...

narkoz dedi ki...

kesinlikle şiddet istemiyorum bu dünyada...

Kelimelerle Dans dedi ki...

narkoz;keşke herkes aynı fikirde olsa...

Yorum Gönder