26 Mart 2014 Çarşamba

Yine Yeniden/Yepyeni Bir Ben...!

...Yine yeniden sevgiyle,aşkla,umutla ve her daim başarıyla ..Ver elini yeni hayata...!


Tam da gitme yazısından sonra kısa bir tatile çıktım,Üstte gördüğünüz sahile ayak bastım.Sizin için fotoğrafladım;Karadenizin durgunluğa alışık olmayan halini.Uslu,sakin,dingin...Bilinenin tam aksine bu zamanlardaki uslu çocuk halini görün istedim...Aslında planlı idi ama bir türlü iki satır yazı yazmaya fırsat bulamadan yolculuğa çıktım.Gittiğim yerde de bilgisayar olmadığı için sayfama yazamadım.Dinlenerek geçirdiğim 10 günlük süreç iyi geldi.Her gün yürüdüm,yedim-içtim,dinlendim.Uzaklardan bir dostu görmek ve özlem gidermek de çok keyifli zamanların yaşanmasına olanak tanıdı.
Kendimle baş başa kalmak istediğim zamanlar yaşamaktayım.bu dönemde yaptığım Sakarya yolculuğu biçilmiş kaftan oldu ruhuma.Eğer internet işini halledebilirsem,mayısta tekrar gitmeyi,bir iki hafta kalıp dönmeyi düşünüyorum.
Bugün üç buçuk aydır ara verdiğim işime tekrar dönmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum.Öyle ki tekrar işe başlayabileceğime inancım çürümeye başlamıştı.Umutsuzluklardan bahsetmeden,bugün umuda açılan kapımızı araladık ya onun sevinciyle uyuyalım bu gece.aynı işte 3.sezona vira bismillah demek nasip oldu yine.Daha ne ister bu yürek? yok yok istemekten vazgeçemeyeceğim...Hala isteklerim var peşi sıra gelen...Yaşadığım sürece,beklentilerim olacak hayattan.Ve ne istiyorsam alamadığım gibi,bana vermediği herşey için de küsecek değilim kendisine.İstemeye devam...

Ve dün gece facebooktaki duvarıma yazdığım bir kaç satır ile  bitirmek isterim yazımı...

...

Farklı hastalıklar ve 6 ameliyatla sınanan biri olarak,ömrümün en zor 90 gününü geçirdim.Vücudunuza bağlı bir kablo ile yaşamak şöyle dursun,kendinizi ona sevdirip,size bağımlı hale gelmesini sağlamak,birlikte bir ömür yol almak için çabalamak çok zor_du. Yine başardım. Şant vücuduma uyum sağladı ve geriye aklı toparlamak,paramparça olmuş ruhu puzzle parçaları gibi bir araya getirmek kaldı.
Bazen umudum kırıldı,bazen yılmaya yüz tuttum.Her defasında beni ayakta tutan gizli güçler vardı.Amaçlarımı hatırladım.Yaşamak zorundaydım;sağlıkla ve mutlulukla.Başarmalıydım.Umut olmak için,yenilmeye yüz tutmuş insanlar,bu hastalığa yeni doğanlar için.Tüm dünyaya kulaklarımı tıkadım,gözlerimi yumdum.Sadece kendim için yaşadım.
Her sabah yataktan yeni bir belirti ile uyandım.Gün saydım.İyileşmeye vardım.Buna mecburdum.Her gün yeniden amaçlarımı hatırladım.Hiç birşeyin eskisi gibi olamayacağına inancım bazen sendelememe sebep olsa da ben yolumdan şaşmadım.
Ne olacağı bilinmez bir yolda ben sağlığa elimi uzattım,kalbimi açtım.60.gün kontrollerinde 90 gün iyileşmesine eriştiğimi öğrenince geriye sadece psikolojimi toparlamak kaldı.Kendi kendime terapi uyguladım.Dedim ya ben iyileşmeyi hedefledim,hastalıklara kapımı kapadım.iyi olmak zorundaydım.Bunun için herşeyi yapacaktım.
Yeniden yürümeyi öğrendim,yeniden iletişim kurmayı,film izlemeyi,sosyalleşmeyi,insanları seyretmeyi,sorunların içinden çözümlerle çıkmayı...Yeniden öğrendim yaşamayı.
Bunun ağırlığını anlatamam size,zorluğunu dökemem cümlelere.Ama hazzını anlatabilirim zevkle.
Ben yeniden yaşamaya başlarken,hırslarımdan,aceleci tavrımdan,ödün vermediğim inadımdan,beni zora sokan herşeyden arındım.Ruhumu huzurla sıvazladım.Hayata yeniden alışma döneminin son basamaklarından biri olan işime artık dönme vakti.Bu dönemde beni anlayışla karşılayan patronuma teşekürlerimle...
Yeni gune ve işimin 3.sezonuna vira bismillah.

8 yorum:

Handan dedi ki...

Haydi bakalım Duygucum:-) Günaydın, harika bir güne açılsın sabahın:-)

Unknown dedi ki...

İsmin Duygu sanırım, üstteki yorumdan kopya çektim hehehhe :) İnşallah Rabbim sana hayalini bile kuramadığın nice güzellikler yaşamayı nasip etsin canım... Hayırlı sabahlar :)

bahar dedi ki...

Duygucum yazdılarına bakınca sen çok güçlü bir kızsın, çok şey atlatmışşsın, umarım bundan sonrası senin için herşey çook güzel olur.

Unknown dedi ki...

İşte benim cimcimem:)) Ama artık blog yazılarını ihmal etme. Heyecanla bekliyor olacağım. Mayısda seyahati tekrarlama düşüncen de muhteşem. Sevgiler can kız.

Bir hayal kur dedi ki...

Ne güzel bir yazıyla ne güzel bir ruhla, enerjiyle dönmüşsün capcanlı:) Harikasın hayatım:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Handan abla;günaydın.huzurla,mutlulukla geçireceğimiz bir gün olur umarım hepimiz için..

Yeniler Kendini Hayat;aminn çok teşekkür ederim.ahh o üstteki yorumlarr:)) ismim kelimelerle dans aslında ama kimlikte yazanı tercih ediyor ablalarım.ehh onları kırmayalım :))

bahar;teşekkür ederim bahar...inşallah hepimiz için herşey güzel olsun dilerim...güçlülük ise evet mütevazı olmayacağım:)

nilgün ilgün;canım benimm,bloğumu da seni de çok özledim ben.ihmal eder miyim hiçç.geldim buradayım.

bir hayal kur;çok teşekkürler canım.sakın unutma ki;benim bu zor günleri umutla,hasarsızca atlatmamda çok büyük bir etkensin sen.desteğin olmasa,enerjin olmasa bu kadar çabuk toparlayamazdım...enerji doldum evet.inşallah yansıtabilirim yeni yazılarda bu enerjiyi...

Unknown dedi ki...

Hayatında yaşadığın her zorluktan daha güçlü çıkarsın canım. Sen de bundan sonraki yaşamında hayata bakışının değiştiğini hissedeceksin. Güzel günler seni bekliyor ...

Kelimelerle Dans dedi ki...

güner peker; evet ister istemez insanın hayata bakışı değişiyor büyük hastalıklar yaşadığında.hepimize güzel günler olsun inşallahh...

Yorum Gönder