6 Mart 2014 Perşembe

Plastik Kapaktan Tekerlekli Sandalyeye

https://www.facebook.com/kapaktanaraba

Bu sayfa benim ömrümü verdiğim sayfam efenim.Bir tek plastik kapak çöpe gitmesin de nerede hangi belediye topluyor insanlar bilsin diye bazen kendi kendime yazıp çizdiğimi düşündüğüm bazen insanların da destek verdiği sayfam.

Kendi çevremden ve sayfa aracılığı ile bazı insanlardan topladığım kapakları Esenler belediyesine vererek  geçenlerde 5. tekerlekli sandalyemizi aldık.Uzun süredir kime versek en çok işe yarar diye düşünüyorduk.Bugün fazla mesai yaparak,yer yer insanların duyarsızlığına sinirlenerek ama günü mutlu bitirerek yer buldum tekerlekli sandalyeye.İnşallah en kısa sürede sahibine ulaştıracağım bizzat.Sesim her nereye ulaşıyor ise,her kim beni duyuyor,görüyor ise lütfen plastik kapaklarınızı atmayınız.Her renk ve her boyuttaki sert plastik kapakların tümü kampanyaya dahil olup,sayfamızda size en yakın belediye ya da üniversiteler  yer almaktadır.Bana ulaşan kapaklar ile bizzat ilgileniyor 200 kg olduğunda sandalyemizi alıyorum. Havalar güzelleşmeye başlamışken birilerine umut olmak sizi de çok mutlu edecektir.Çantanıza koyduğunuz bir boş poşet eve döndüğünüzde kapaklar ile dolar ise sizden mutlusu olmaz herhalde.Şu sıralar görüp de alamadığım her kapak içimde yara açıyor.Lakin yaza sapasağlam olup acısını fena çıkaracağımdan şüpheniz olmasın.
Başa gelmesini beklemeden,halden anlayıp engellilerimizin yanında olmak isterseniz sayfamdan detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

14 yorum:

Handan dedi ki...

Ben de atamıyorum kapakları :-)

Sema dedi ki...

Atarsam vicdan azabı duyarım bundan sonra, evde çocuklara biriktiririm, onlar için de bir uğraş olur.

birdunyafikir dedi ki...

Harikasınız!
Ben ve eşim de kapakçılardanız;)
Toplamaya devam:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Handan abla;sen de bendensin ne kadar güzel:) çok sevindim bunu duyduğuma...

Sema;atmayın atmayın...her renk,her boyut sert plastik kapağı biriktirin.İstanbul'da iseniz teslim etmeniz çok daha kolay...

beyza aydın baser; ne kadar güzel:) siz de harikasınız.emeklerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Ben de kapak toplayanlardanım:) Sokaklarda olan toplama noktalarına götürüyorum alıyorlar oralardan:) benim düşünceli kuzum. Seni tanıdıkça daha çok seviyorum:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

nilgün abla;senin de topluyor olmana çok sevindim.toplama noktalarına ulaşamayan insanları bilgilendirmek için çıktım yola bir arkadaşımla beraber. elimizden geldiğinde bilgilendiriyoruz insanları işte,facebook sayfamızda.bize gönderilen kapaklar ile de bizzat sandalyeyi alıp sahibine vermek ayrı bir keyif oluyor:)

Unknown dedi ki...

Bu arada bu şarkıya bayılırım:)) Güzel olmuş.

Kelimelerle Dans dedi ki...

nilgün abla; bak buna da çok sevindim.kimse yorum yapmamıştı şarkıya.beğenmene mutlu oldum:)

Unknown dedi ki...

facebook sayfanız nedir ? beni bul ya da ben seni bulayım.

Kelimelerle Dans dedi ki...

https://www.facebook.com/kapaktanaraba sayfasını beğenebilirsin.ben seni oradan görür eklerim:)

Hamiyet Akan dedi ki...

Sana daha önce sanırım anlatmıştım, bir kış günü kızımla birlikte bir sandık kapağı kumsaldan topladığımızı, sonra onlarla bir sandalye alındı okulda sahibinin yüzü güldü tabi bizimde ve şimdide evde birikiyor kapaklar biriksin sana getireceğim onları da :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Hamiyet;evet anlatmıştın canım.ne güzel bir hayra vesile olmak değil mi? bekliyorum kapakları...

maviye iz süren dedi ki...

ben de bu kapaklardan biriktirenlerdenim:)
sevgiler

Kelimelerle Dans dedi ki...

Maviye iz süren; öyle mii çok sevindimm.el birliği ile insanları sevindirmek dileğimle...

Yorum Gönder