8 Şubat 2014 Cumartesi

45.Gün...İyileşememenin İyileşmiş Hali

Bugün 45.gün...
Öyle zor,öyle kötü günler geçiriyorum ki ne kadar anlatsam hakkını veremem yaşadıklarımın...

...
bugün ilk defa taksiyle 5 dakika mesafede olan viaport avm ye gittim.Aslında ameliyattan sonraki 20 küsuruncu günlerde de gitmiştim ama çok zor bir gidişti dönüşü bir o kadar kötü.Bir dükkana girip işimi halledemeden geri gelmiştim.Bugün yanımda yine kardeşim annem ve halamla gittik.Biz kardeşimle oturup bir yerde çay içerken onlar işlerini hallettiler.Açık havada otururken insanları izledim dakikalarca.Yaklaşık 1 saat kaldım avmde ve gördüğüm herkese imrendim.Hayaller kurdum hiç sevmediğim halde.İnsanların ne kadar mutlu göründüklerini ve neyi ne kadar yapabildiklerini izledim.Acaba rahatça yürüyebildikleri için kendilerini şanslı hissediyorlar mıydı? bir diğeri kahkaha atarken başı ağrımadığı için,bir başkası yaptığı alışverişi rahatça taşıdığı için,öbürü kucağında çocuğunu taşıdığı için acaba ne kadar şanslı olduğunu biliyor muydu?.Yapamadım meğer ne çok şey varmış benim.Her halime şükrederken ben,ne kadar eksik olduğumu da fark ettim bir kez daha.En normale dönmüş halim bu kadardı işte.bundan sonra da ne kadar iyiye giderdi bilinmez.Her geçen gün toparlanırken ben,adaptasyon bozukluğumun bir türlü istediğim seviyeye gelmemesi canımı nasıl yakıyor bilemezsiniz.Eskiden yapıp da şimdi on kere düşünüp cesaret edemediğim bir çok şey nasıl üzüyor beni anlatmayayım hiç...Ben eski ben değilim.Düşüncelerim,hareketlerim,yaşantım...hiç bir şey eskisi gibi olamayacak sanırım.Ne kadar normale dönmüş olsam da hala eksiğim ben ve bu hep böyle devam edecek.Bazı konularda ruhumu hiç tamamlayamayacağımı biliyorum.Ama bu konuda cümle kurmaktan imtina ediyorum.Aklıma gelen onca problemli düşünceye gülümsüyorum sadece.Ben gülümsersem o pes edip çıkacak sanki aklımdan.

Bazı insanlar giyim kuşamları ile bazıları ise gülümsemesi ile renklendirir yaşamını.Elimden geldiğince gülümsemelerimi kaybetmemeye özen gösteririm yaşamam boyu.Bu sıralar elimdeki tek kazancım bu.
Ama henüz içten değil bu tebessümler...Yaşadığım zorlukları ve yaşayacağım sıkıntıları kaldırabilecek gücüm her daim vardı.Şimdilerde bu gücü toparlamaya çalışıyorum.Ve insanlara çok kızıyorum.Öyle saçma,öyle sıradan,öyle olmaz konularda kendilerini mutsuz ediyorlar ve karşılarındakine kızıyorlar ki yazık vallahi.Hayattaki en küçük mutluluklara bile muhtaç insanlar var iken elindekinin değerini bilmeyen insanlara acıyorum bolca.
........
Öyle güzel gülümsüyordu ki onu görünce içim açıldı her zamanki gibi.
İyi misin sen neden rengin beyazlamış dedi.
yoruldum,dinlenince geçer dedim.Yüzüme öyle bir bakışı vardı ki...Endişesini yüreğimde hissettim.Gidip yatacağım ve hiç bir şey olmamış gibi kalkacağım merak etme dedim. N'olur bir kaç hafta daha çıkma evden diye tembihledi.Halbuki bir kaç dakika önce,sık sık dışarı çık ki alış.Deneye deneye adapte olacaksın dış dünyaya demişti.endişesi onu nasihat vermeye itti.Bir çok kişiden aynı cümleleri duyuyor fakat bir tek ondan gelenin samimiyetine inanıyorum.
...
45 gündür yanımda ailemden biri olmadan bakkala bile gidememenin sıkıntısını bilmem ki nasıl ifade etsem...Her şeye rağmen direniyorum hayata.Yeniden kendimi sosyalleştirmek için büyük bir çaba içindeyim.Pazartesi günü kontrolümüz var.Sanırım artık otobüse binmem bile serbest olacak ama ben 5 dakikalık yolda bile sıkıntı yaşarken,bilmem ki,o çok sevdiğim,aşık olduğum Kadıköy'e nasıl gideceğim.Alışmalı,alışmalı ama nasıl bir bilsem...
+ muhtemelen pazartesi günü mr çekilecek.Ve ben artık korkmuyorum.Günler öncesinden uykumu kaçıran bu aletin içine girmekten artık korkmuyorum.O kadar korktuğum şey varken artık sıralamama onu almıyorum.
+ Ameliyattan sonra yaşadıklarımla inanın bana on yaş yaşlandım.Artık kendimi 40 lı yaşların başında hissediyorum.Hiç bir dünyevi sıkıntıya takılmıyorum.Lakin en ufak bir şeye üzülüp,sinirlendiğimde baş ağrısından duramamak da fena halde canımı sıkıyor.Bundan sonra hep böyle olacaksa,nasıl hayatsal sorunların beni etkilememesini sağlayacağım bilmiyorum.


15 yorum:

Unknown dedi ki...

Hani şu çok sevdiğin Kadıköy var ya:)) Ben orada doğdum ve büyüdüm. Senin gibi ben de vurgunum bu semte:)) Bir yazında demiştin ki; " otobüse binsem ve sevdiğim bir arkadaşım beni karşılasa":)) Senin sevdiğin bir arkadaşın olmayabilirim ama seni sevmiş bir arkadaşın olduğum kesin:)) Haydi izni al. Ben seni Kadıköy'de karşılayayım. Beyaz Fırın'nın önüne oturalım, sıcacık birer bardak çay...Seversen poğaçası harikadır...İki lafın da belini kırarız. Senden çok yaşlıyım ama senin kadar çocuklarım var ve gençlerle laflamasını iyi bilirim:)) Pişman olmazsın:)) Haydi top sende:)) Sevgiler güzel çocuk.

Kelimelerle Dans dedi ki...

Nilgün İlgün; sevgi karşılıklıdır. her ne kadar yüz yüze bakamamış olsak da ruhların samimiyeti yazılardan yansıyor bana kalırsa:) Üsküdar'lı oluşumdandır belki de benim Kadıköy'ü sevişim.Daha bir çok sebebi vardır düşününce akla gelen.Beyaz fırını bilmem,hatta Kadıköyde pek bir yer bilmem ama bildiğim kadarı bile mutluluk verir bana.İnşallah rutin kontrolümden sonra izin çıkarsa en kısa sürede görüşelim isterim...Çay ve sohbet olsun yanında bir şey olmasa da olur:) ayrıca hiç yaşlı değilsin...bunu okumamış olayım lütfennn:) benden bir kaç yaş büyüksün belki ve bilir misin ki ben benden büyüklerle birlikte zaman geçirmeyi çok severim.:) sevgilerimle. dilersen sana bir mail ile ulaşıp detayları oradan konuşabiliriz buluşmaya dair...

Hamiyet Akan dedi ki...

Hey sen kelimeleri dansa kaldıran güzel, biliyorum o mr sonucu iyi çıkacak ve Kadıköy için doktordan da sana izin çıkacak ya işte o vakit söyle bizim Bir hayal kur'a sen, ben ve o üçümüz buluşalım Kadıköy'de içelim kahvemizi geçelim kendimizden (kahveyle sarhoş olasım var yahu )

Bu arada günaydın dünya güzeli, seviyorum seni unutma emi..

Handan dedi ki...

Günaydın:-) Bu sabah harika bir güneş var burada, tam insanın içini aydınlatacak türden:-)

Unknown dedi ki...

Tamamdır Cancağızım:)) Senin mr sonucunu ve izin verilmesini bekliyorum heyecanla:) Benim mailim;
nilguntuzunkam@hotmail.com
Güzel haberleri buluşup kutlarız:) Kocaman sarıldım sana can çocuk:)

Çocuk dedi ki...

Yıllardır bana "yaşlı" diye takılır mısın, iyi oldu sana.. 10 yaş yaşlan da aklın başına gelsin.. Alay ettiğin herifçioğlunun durumuna düşersin böyle..

Ayrıca bana kalırsa hiç bir şeyin yok.. Benim gibi yalancının önde gidenisin.. Dün, "Haydi Kadıköy'e" dedim, daha ben cümlemi tamamlamamıştım ki, sen, yola koyuldun bile.. Bu nasıl hastalık üleynn..?

Kalk hadi kalk.. Hiç bir şeyin yok.. Öyle yalandan yazmak için yazma.. İlgi manyağı olan benim, benim manyaklığımı çalma.. Hırsız hatun..
Sırf evde temizlik yapmamak için hastalık bahanesini ileri sürüyorsun bana kalırsa.. Zavallı Tülinciğimle Merveciğim de senin hasta olduğunu düşünerek sürekli evi siliyorlar.. Yemezler güzel kızım, yemezler.. Pazartesi sonuçlar belli olacak, bakalım bu sefer ne gibi bahanelerle ev işlerinden kaçacaksın..

Ev işine gelince hasta, Viaport'a, Kadıköy'e gelince sapasağlam.. Pehhhh..
Klasik hatun.. İşe gelince başım ağrıyor, gezmeye gelince "hadi gidelim" Pehh..!!
Seninle evlenecek adama bizzat kendim söyleyeceğim.. :
"Abi dikkat et, daha şimdiden "başım ağrıyor" yalanını kullanıyor" diye.. Neyse daha çok edepsizleşmeden susayım..

Hasta değilsin de işte yine de adettendir söylemek gerek :
Allah tez zamanda şifanı versin..

Kelimelerle Dans dedi ki...

Hamiyet; doktorum her şeyi bana bırakıyor.bu konuda da yasak koymadı fakat ben kendimi henüz hazır hissetmiyorum.bu yüzden biraz erteliyorum Kadıköy'ü.Kontrolden sonra bu yüzden rahatlamış olacağım...

Handan;senin orası ile benim burası aynı şehir mi Handan abla? burada da hava pek güzel bugün.tadına varabilene ne mutlu...

Nilgün İlgün;inşallah en yakın zamanda görüşmek istiyorum ben de seninle.mail göndereceğim sana.oradan daha rahat plan yapabileceğiz...

Çocuk;bak yaa paragraf paragraf yorum yazmış.anladım dikkatlice okumuşsun yazımı ama üşenmeden yorum yazdığın içinde ayrıca teşekkürler...Ben bir gün evlenirsem sen eşime abi mi diyeceksin? o kadar da yaşlanmadım bee.Sen de abartmaya fırsat buldun yani tepe tepe kullanıyorsun.Tamam kırklı yaşlarda gibi hissediyorum dedim ama sen sanki çok mu küçüksün ?
İş yapmıyor değilim yapamıyorum:) ama artık kendime yetebiliyorum.Yemeğimi hazırlıyor,çayımı doldurabiliyorum. reflekslerim yerine geldi çok şükür. Ee bu da Merveciğin ve Tülinciğini yeteri kadar memnun ediyordur sanırım.Daha fazla bir şey beklemiyorlardı zaten benden...Viaporta gidiyorum gitmesine de gezemiyorum hala.Oturup dünyayı izliyorum sadece.Buna da şükür hem de sonsuz...
Sen hasta insanı kandırmaya utanmıyor musun? ağzıma bir parmak bal çaldın,haydi Kadıköy'e gel dedin sonra vazgeçtin.Ne ayıp cıks cıks. Ama açık çekimi aldım ya hem de 5 yıllığından...bu beni çok rahatlattı.doktorum istediği kadar ambargo koyabilir şimdi sosyal hayatıma.:) Aslına bakılırsa yarın kızacak bile bana.Hâlâ normale dönmediğim için.Beni ne sanıyor bilmiyorum.Her hastasına yasaklar koyarken bana sen kendini biliyorsun,bu dönemde neye ne kadar dikkat edeceğini anlatmama gerek yok,yasak koymuyorum sen zaten fazlasını yapmazsın diyor.Bu adam beni ne sanıyor? :)
Bir dee unutmadan,ilgi manyağı değilim ama hırsız olduğum doğrudur.Malum ne kadar inkar etsem şahitliğin geçerlidir.(yıllar sonra,yaşadığım olayı senin anlattığın gibi aklıma kazıdın ya helal olsun vallahi.Öyle olmadığı halde öyleymiş gibi empoze etmişsin zihnime.)yalan söylemek adetim değildir.bu kadar büyük ameliyattan sonra bile bu huyum değişmedi.değişmez...kendime güveniyorum her ne kadar yaşlı ve saçları beyazlamış bir hatun olsam da hala hayat enerjisi ile doluyum.Kabuğumdan çıkmayışım evhamlı oluşumdandır.Yarından tezi yok yaşamı içime çekmeye başlıyorum inşallah...
Şifa dileğin için de amin diyeyim sadece.Neyi ne kadar ne zaman vereceğini O bilir.Beklemekte olacağım ömrümce.

maviye iz süren dedi ki...

Günaydın duygucum tum yazdıklarını hissederek okudum. Karsimiza cikan bir çok olay bizim ruhsal gelisimimize katkıda bulunuyor.yasadiklarin kolay değil ama hep böyle kalmayacaksin once buna sen tüm benliginle inanmalisin. Her sey daha iyi olacak :)

Şımarımtırak Çikolata dedi ki...

Canim benimm ne zamandir gremedim dogru duzgun ve hep aklımdaydin herseyyy gupguzel olcakkk en en en saglikli hallerinleee olacaksın burda

safransarı dedi ki...

Seni anlayabiliyorum..
"Kendine iyi bak" derler ve giderler bilirim ama , ben yine de tekrarlıyayım.
Kendine iyi bak olur mu..

Kelimelerle Dans dedi ki...

Maviye iz süren;mavicim çok teşekkür ederim.bakma sen benim karamsar yazılarıma.içimde herkesi imrendirecek umutlar taşıyorum aslında...

şımarımtırak çikolata'm;çok sağol...düşünülmek...öylesi güzel hatta en güzel şey bir insan için.hiç tanımadığın,yüzünü görmediğin biri tarafından akla düşmek,bilir misin ne anlamlı,ne hoş...

safransarı;inan bana hayatımda ilk defa bu kadar iyi bakıyorum kendime.hem de çok iyi...:)

bilge dedi ki...

Blogunu takibe aldım. O arada bu yazını gördüm. Çok geçmiş olsun. Benim de senin yaşlarında bir kızım var. Gençlerin hastalığı beni çok üzer. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Zaten bu yazıyı yazdığın epey olmuş. Belki de her şey zaten olduğunca yoluna girmiştir, öyle olmasını umuyorum. Sevgiler

Kelimelerle Dans dedi ki...

bilge; sanırım size bilge abla diyebilirim?. çok teşekkürler,sağlık durumum gayet iyi.benden de size sevgiler ve saygılar...

Unknown dedi ki...

Bütün yazılarını okumak istiyorum.Gülümsemen hiç kaybolmasın güzel kız.elindekilerinin değerini bilmeyen insanlara ben de çok kızmışımdır hayatım boyunca.

Kelimelerle Dans dedi ki...

günoşabla;aynı fikirde olmak ne güzel:)hepimiz her daim gülümseyenlerden olalım inşallah..

Yorum Gönder