24 Aralık 2013 Salı

Sağlıklı Günlere Ramak Kala

Dünden beri yaşadığım stresi bir ben bilirim.Bu hastalıkla ilgili öyle bir araştırma yaptım ki;tıp bölümünün birinci sınıf derslerine girsem bu konudan yüz alır öyle çıkarım.Resmen ders çalışır gibiyim.Bilmediğim tek bir nokta kalmadı dersem ukala diyebilirsiniz ama inanın öyle.
Öyle ki;doktorum tıbbi terimlerle konuyu anlatıyor ve yapılacakları sıralıyor.Kendi kendine konuşur gibi yani.Bir de bize anlatmak için uğraşmıyor.
eyse efenim dün başladık ameliyat hazırlıkları yapmaya.Önce 3 doktordan onay alınacak sonrasında tahliller yapılacaktı.Bir yerde tıkandı iş.Gece boyu ne uyku uyudum ne yemek yedim.Yok dedim olmayacak bu iş. Ayvayı yedin kızım sen.Ama dedim üzülme sen elinden geleni yaptın,kendini olması gerektiği gibi anlattın.Evet bu doktor böyle dememeliydi ama her şeyde vardır bir hayır;demek ki bir yerde yanlış araştırma yaptın.
...
Bugün sonuçlarımızı alıp tekrar aynı doktora giderken hahh dedim işte tam da beklediğim gibi sonuçlar.Bu iş buraya kadar.! Doktora girdik,tahlilleri gösterdik,onay verecek ki kendi doktorum ameliyatımı yapacak.
İmzaladı hemen.Ama ben imzasını görmeden bir heyecanla tekrar anlattım durumu.Tahlil iyi çıkmamış ama antibiyotikle geçirecek zamanım yok benim.Bu bende devamlı olacak...Doktor demez mi ki senin zaten bu konudaki sıkıntın ameliyatını etkilemez. Allahhh,sevineyim mi iyi habere,üzüleyim mi 24 saat boyunca kendimi yeyip bitirdiğime bilemedim yani.Duyduğum kaygıyı ,hissettiğim üzüntüyü bir ben bilirim.Belli etmemek için harcadığım çaba da cabası.Bu kadar pozitif olmaz ameliyata girecek insan, diye işittiğim lafları hiç anlatmıyorum bile...
Neyse her şeyimizi hazırladık.Eksiksiz bir şekilde doktorumuzun kapısını çaldık.Şaşırdı bizi görünce ne kadar hızlısınız dedi. Eee dedik sizin ilginiz karşısında az bile; anca yetiştirdik.Her şeyi konuştuk hallettik.Perşembe sabahı ameliyathanede görüşmek üzere odasından ayrılırken,saçlarımın nereden kesileceğini sordum,bir de karındaki dikişler hakkında bir kaç soru...
doktorum demez mi; bunlar kozmetik konular,önemsiz yani.Sen ameliyatını düşün,enfeksiyon riskini ve diğerlerini.Her şey yolunda gitmeli.
Gel de tut şimdi beni.zaten iki gündür hastanedeki terslikler beni bulmuş. Laboratuvardan,ürolojiye bir çok şekilde sinirlerim yıpranmış.
Dedim ki,ben sadece saçlarımı düşünüyorum.Kendi moralim için gidip kestirdim ve kendimi ameliyata olabilecek en üst seviyede  hazırladım.Enfeksiyon ve olabilecek tüm riskler sizin işiniz.Bu işin uzmanı sizsiniz.Ben kendi üzerime düşeni yaptım.Ameliyatım hakkında en ufak bir stres yaşamıyorum ki sizin işinizi zora sokmayayım.Kolay uyuyup,kolay uyanayım.! Size güveniyorum,siz nasıl ve ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.
O aksi bakışlı adam,o askeri tıp mezunu,askeri eğitim almış insan,günlerdir sert tavrının altında yatan gülümsemeyi dışa vurdu.Teşekkür ederim güvendiğin için,her şey güzel olacak dedi.Elbette dedim.Ben pozitifim,sırf bu yüzden bile,her şey çok güzel olacak.
Ardından bir soru sordum ameliyat öncesi yapılacaklarla ilgili.Demez mi sen bu işi biliyorsun,neden bunu sordun ki bana.bu sefer ben başladım gülmeye.Belki bilmediğim bir nokta vardır emin olmak istedim diye.Anlattı kısaca,evet dedim ben de öyle düşünmüştüm.Tüm hazırlıklar tamamlanarak perşembe görüşüyoruz o zaman dedik ve ayrıldık şimdilik,hastaneden...
Her şey çok güzel gidiyor.Zamanın çok hızlı akmasının dışında.Bir de uyarı geldi doktorumdan ben böyle zevkle hazırlanıyorken ameliyata; baş ağrıların hemen geçmeyecek biliyorsun değil mi,biraz zaman alacak.
Olsun,beklerim.Onun zamanı varsa benim de sabrım var dedim.
Böylece tüm hazırlıklarımızı bitirip perşembe sabahı ameliyathanede görüşmek üzere evimize geldik.Yeni hayata merhaba demek için son günler,saatler... Gelsin sağlıklı günler...





6 yorum:

Handan dedi ki...

Yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz :-)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Handan; hoopp ameliyattayımm.:)

Şımarımtırak Çikolata dedi ki...

herşey çok iyi olacak kuzumm sapsağlam sen :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Şımarık Çikolata; inşallah öyle olacak.çok teşekkürler...

Handan dedi ki...

Sen yokken bloğu kontrol edeyim dedim :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Handan; gözüm arkada kalmadı bu yüzden:)

Yorum Gönder