23 Aralık 2013 Pazartesi

Hassas İlişki

Çok kırılmıştım kendisine.Üzülmüştüm hayli...Böyle olmamalıydı.Bugüne dek her sıkıntımızda yan yana iken hayatta uzun süredir iletişim kuramıyor olmak canımı yakıyordu.Sabır dedim,bekledim.Elbet arayacaktı ama ya çok geç olursa...Ya ben onu affedemez isem. Kırığımı onaramayacak duruma gelir isem ne olacaktı. ?
Onu kaybetmek istemem ki.Önemli...Değerli...Varlığı pozitif enerji sebebi.Kendimi,yanında iyi hissettiğim,derdimi paylaşabildiğim,sırrımı verebildiğim,anlamlar ötesi bir uyum sağladığım...
Korkuyordum ya aramazsa beni bu dönemde.Ya kırılırsam ona ve geri dönmezsem kızgın,kırgın halimden...
İnadımı bilir o.Kızgınlığımı da...Ama bir o kadar,samimiyetimi de.
Eğer ona olan hislerimi saklayıp,nasılsın diye sorduğunda gayet normal bir ses tonu ile hiç bir şey yokmuş gibi sohbet etse idim, ben o an kendim olmazdım. Dost dediğim insana yalancı bir samimiyet göstermiş olurdum ki bana ve aramızdaki bağa yakışmazdı.
Üzüldüğümü, parçalandığımı ifade ettim.Baktım anlamıyor gibi oluyor kızdım,bağırdım,öfkelendim...Hemen akabinde ona olan sevgimi anlattım.Böyleyken böyle oluyor ya içim yanıyor dedim.Ben bunu hak etmedim,sen neredesin?
Bahanelerini sıraladı.Evet bahane diyorum çünkü onun benim hayatımda olmamasının tek sebebi bahaneler olabilir.Ya beni beyninden silmiş olmalı ya bahanelere sığınmalı.
İçimdeki kör kanı akıttıktan sonra sulha bağladık konuyu.Anlasana be adam anlasana,ihtiyacım var sana.Yanımda ol işte,ol ya,ol...Üzül gerekirse ama hissettir.Bencil olmama izin ver biraz.Tüm kapılarımı açmış seni beklerken,gir yüreğime,sız kalbime,oradan beynime akıver de al,üstlen sıkıntılarımı eskisi gibi.
...
Ben anlattım o dinledi.Ben bağırdım o dinledi.Sonra mevzu sohbete geldi.Dedim ki ben sana hiç bir şey belli etmeden de konuşabilirdim ama hala aramızda devam ettiğini düşündüğüm dostluğumuza yakışmazdı.Kızdı isem bilmelisin.Kırıldı isem onarmalısın. Ben sana her daim şeffaf oldum şimdi saklanmanın lüzumu yok...
Anladı beni,bilirim anlayacağını ya ondandır tepkimin çoğu zaten.
Ve dedi ki telefonu kapatırken;ameliyat olunca haber ver bana.Ben aradığımda aç telefonu,duy mutlaka.Hayır dedim.Açılmayacak o telefon sana.Telefonum açık olacak ve internetim. Çünkü beni merak eden arkadaşlarım var.İyi olduğumu bilmeleri gerek.Ama sen aradığında o telefon açılmayacak.Israr etti,sesi sertleşti,bağırdı,özür diledi.Hayır...Sen değil mi ki benim için üzülüp canın gitti de belli etmedin bunu.Kaçtın saklandın mabedine...Ben bilmedim senin ne halde olduğunu.Şimdi benden haber almaya çalışma.Hiç bu kadar kötü olmamıştın dedi.Senin tarafından hiç bu kadar kırılmamıştım dedim.Sen bana öğrettin sana soğuk kanlı olmayı.Yoksa parçalanacaktım... Ben umursamamayı seçtim...
Artık seni eskisi gibi umursamıyorum,yoksa acıyor yüreğim...
Her ne düşünürsen düşün ama aç o telefonu beni merakta bırakma nolur dedi.
Açmayacağım. Ben sana ameliyattan hemen sonra telefon açmayacağım.Sen nasıl ki uzaktasın,ruhun da bir o kadar uzak bana.Merak etme bana bir şey olmaz.Ameliyattan sonra gelirim yanına.
Ailenden birine ulaşır haber alırım ben dedi. Deneyebileceğin yollar varsa ve canın istiyorsa sen bilirsin. dedim.Gözlerimden yaşlar süzülüyordu bunları söylerken,ama mecburdum.Onu ne kadar sevdiğimi anlatmak adına bunları yapmaya mecburdum.Hastane sonrası ziyaretçi kabul ediliyor mu dedi.Hastanede bilmem ama evime tabi ki dedim.Niye sorduğunu sordum.Evime geleceğini söyledi.Ses etmedim.Sen hele bir gel de bakarız,doktor izin vermezse de uzaktan bakışırız dedim...

Anlasana be adam anla işte.Çok seviyorum seni...Yanımda ol,benimle ol istiyorum.Benim için üzülme ama yaşadığım kaygıları bil istiyorum.Bana moral verme ama yanımda ol,kendini hissettir,benden vazgeçmediğini belli et istiyorum.
Hassasım işte,konu sen olunca hassaslaşıyorum ben. Bencilleşiyorum da hatta,hiç olmadığım kadar.İlgilen benimle,unutma beni.İşin gücün olabilir ama ben de varım hayatında,ailenin bir parçası değil miyim hem...Ailen kızları gibi sevmez mi beni.Ailem oğlumuz demez mi sana.O zaman sen de gitme benden.Gitmiş gibi yapma en azından.
Gücünden,enerjinden,sevginden uzak bırakma beni işte.Yok hala bana kulak vermiyor isen de uzaklara git...Çık sevgi alanımdan...Kendimden başka kimseyi düşünemediğim şu dönemde,üzüntü olma küçülmüş yüreğime.Ya gel tut elimden, ya da git silin hafızamdan...
Sen seç...Ama beni sensizliği seçmeye mecbur etme...!




3 yorum:

deeptone dedi ki...

üff ya hay allah anlasın hadi ama.
ya da küt diye açıkça söle bu istediğini ya.
:)

Hamiyet Akan dedi ki...

Sevilene yapılan kapris güzeldir. Yürek kırgın gibi görünse de kırılmaz asla. Aslında arama sorma derken uleyn aramazsan kafanı gözünü kırarım diyorsun :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone açıkça söylediğimi,uzunca yazmış bulunmaktayım zaten..

Hamiyet Akan; hı hı aynen öyle diyorum:) ama biraz da kırılıyorum.Sevilene,sevildiğini hissettiğine kırılır insan en çok da...

Yorum Gönder