11 Aralık 2013 Çarşamba

Benim Dünyam




"Benim Dünyam" filmine gittim bugün.Öncesinde zor zamanlardı geçirdiğim.Ve ardından yapılacak en güzel şey bu filmi izlemek oldu.
...
Annemle beraber doktorun ağzından çıkacak cümleleri bekliyorduk ki,iki dudak arasından istenmeyen cümleler dökülüverdi.tıp dilindeki adı ile teşhisi bize söyledi.Annem anlamadı.Ben şaşırdım.Anlayabileceği şekilde doktor anneme,gördüğü problemi anlattı.O an annemin yüzünün rengi kırmızı ile mor arası bir hal aldı.Şimdi ne olacak peki diye sordu doktora.
Hemen benim bilgiç tavrım girdi devreye.Doğumumdan bugüne geçen zamanı kısaca özetledim oracıkta.Gördüm ki doktorum yaşamış olduğum hastalık hakkında pek fikir sahibi değil.dolayısı ile koymuş olduğu teşhisi irdeleme ve kabul etmeme hakkımı kullandım.O öyle değildir de şöyle olabilir mi şeklinde karşılıklı konuştuk.Sen benden daha iyi biliyorsun bu konuyu.Teşhisimizi netleştirmeden önce bir başka göze ve Beyin Cerrahına daha görünelim,sonra netleştirelim dedi.Fikrinden vazgeçmedi,koyduğu teşhise güvenip güvenmediğini açıkça sordum.İhtimal veriyorum,emin değilim yanıtını alınca bir an durdum.
Yeni bir göz yani 3. defa...Ve bir de beyin cerrahı çıktı başımıza.Tahmin edilen problemin oluştuğunu düşünmüyorum beynimde lakin baş ağrılarımın tedavisi hala yapılmadığından koşturacağım mecburen bu işin peşinde.Her şey netleşmeden tedavi yapılamıyor çünkü.
Eğer öyle ise bile bunu netleştirip acilen tedaviye başlanmalı,ilerlemeden,hayati risk oluşturmadan.
bu süreç yıpratıcı bir süreç.Aile içinde düşünceye,şimdi ne yapacağız peki lere giden bir süreç.Ameliyat olursa ne olur,olmazsa ne olur.Acaba sorun nedir şeklinde sorular dönüyor hanemin içinde.
Ben mi;ben ise gözlerimden yaş gelircesine gülüyorum sudan sebepler bulup kendime.
Gayet iyiyim elbette.Ben kötü olursam,ben yenilirsem bugünlere,nasıl anlatırım kendimi de nasıl bu işi gerçekten bilmeyen,tam hakim olduğuna kesinlikle güvenmediğim doktorlara kendimi anlatabilirim ki.
Ben kendi teşhisimi kendim koyamasam da doktorları yönlendirmek zorunda olduğumun bilincindeyim.
Çünkü ben özel bir hastayım.Pek fazla insanın karşılaşmadığı bir sorun yaşıyor,tıp derslerinde yeni yeni öğrenilen bir hastalıkla yaşıyorum.Dolayısı ile benim 29 yıllık bilgim tıptaki bir kaç yıl ders kitaplarında verilen konu anlatımını bastırıyor.
Adını bile bilmeyen doktorları hiç saymıyorum bile.,
Tüm bunları yaşarken ben yenilmek şöyle dursun,üzgün değilim kesinlikle.
Ben çok şanslı bir bireyim öncelikle.Ve farkındayım Yaradanın bana bahşettiği bu ayrıcalığın.Örnek bir hastayım ben tıp adına.Zamanında öğrencilere üzerinde ders verilen canlı manken misali uygulamalar yaptırılan çocuğum.Gelişimim,hastalığım hakkında bilgi sahibi olan doktorların akıl erdiremeyeceği kadar olağan üstü.Ben "imkansız" denileni başarmış insanım.Yaşıyorum en başta ve sağlıkla.Benden beklenmeyen olağan üstü bir sağlıkla.Hem psikolojik hem de fiziksel sağlığım yaşamış olduğum hastalığın insanlar üzerinde görülen etkilerine aykırı.Yani ben tam da "Benim dünyam" filmindeki insanım aslında.Hayat farklı aileler kıyaslanmayacak ölçüde.Lakin hayata bakış açısı değiştiriyor her şeyi.İmkansızlık kelimesi ile tanıştırmamış ailem beni.Okuduğum okullar,aldığım eğitimler,sosyal hayatım,özgürlüğüm hepsi bir yana da en başta öz güveni aşılamışlar bana."Ben bir bireyim ve istersem her şeyin altından kalkabilirim."Bunun aksini hiç bir gün düşünmedim.
bugün de düşünmüyorum.Daha sonra da düşünmeyeceğim.benim yaşayacağım her şeye sabrım ve sükunetim var.Olasılıkları biliyorum ama kabul etmiyorum.bugüne kadar yaşadığım hiç bir sağlık sorununu kabul etmediğim gibi.Onlara yenilecek kadar çok zamanım yok benim.Hayata sadece bir taraftan bakabilirsiniz.bu da sizin seçiminiz.Ben pozitif olmayı seçtim.Zor olan hayatımı bu şekilde çok kolaya çevirdim.
Yani demem o ki;film güzeldi.Beklentisi yüksek biri olarak,beklentimi karşıladı.Herkes kendi hayatından bir şeyler bulmalı bence.İmkansız dediğiniz ne varsa,yenik düştüğünüz her ne sebebiniz olduysa bunu tersine çevirmek sizin elinizde.Önce siz kendinize inanın.Siz hayatsınız.Hayat sizin ışığınız.
İmkansız kelimesini hayatınızdan çıkarın,kalbinizde yanan ışığa gülümseyin...






18 yorum:

Hamiyet Akan dedi ki...

Senin dünyandaki sana hayran kaldım ve iyi ki seni tanımışım dedim. Öyle güçlü öyle hayat dolusun ki dilerim yüce Allah sana sağlık sıhhat ve tüm gönlünden geçen güzellikleri nasip etsin.

Kelimelerle Dans dedi ki...

Hamiyet Akan;aman efendim teşekkür ederim bu güzel yorum için.hayran kalmak demeyelim de,biraz enerji vermek istedim içinde umutsuzluk taşıyan bir okur olursa diye.dilerim herkes elindeki şansları farkındadır,olumsuzluklara üzülürken...

deeptone dedi ki...

yaa sen bi sıkıntıdan mı çıktın kurtuldun yaaa.
:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;yazının tamamını okumadın sanırım...

Bir hayal kur dedi ki...

Canım benim, çok şükür ki bilinçli bir bireysi ve dediğin gibi, doktorlardan daha fazla şey biliyorsun durumun hakkında... daha fazla bilgiye sahipsin.. ya öyle olmasaydın o zaman tam olarak ne olduğunu anlamayan doktorlrın elinde deneme tahtasına dönebilirdin.. Farklı gözlere beyinlere görünmek farklı fikirleresahip olmak her zaman iyidir.. bu basit bir hastalıkta bile geçerli.. git elbette,elbette bir kaç doktor baksın incelesimn.. Ve aynen böyle devam et sakın asılmasın yüzün hiç, poiskolojinin hastalıklar üzerinde etkisi büyük.. Yine çok şükür ki sağlam basıyor ayakların yere, gülerek iyimse tavrınla karşılayıp hastalığını aynı şekilde geldiği gibi göndereceksin de eminim buna.. Rabbimin Şafi ismi tecelli bulsun şifa versin sana inşallah..

Kelimelerle Dans dedi ki...

bir hayal kur;böyle bir yorumla ve senin huzur dolu sesinle güne başlamak,ne kadar güzel biliyor musun acaba? sağol canım benim.geçicek hepsi inşallah.her şeyin geçtiği gibi... :)

deeptone dedi ki...

ya şunu demek istiyom ben. hani böle son yazılarında bir motivasyon durumu var. çok güzel sölüyon. yani düşündüm ki bi sıkıntıdan çıkmış olmalısın. kendine moral veriyorsun gibi. genel havayı söledim yaaa. sıkıntıdan çıktıysan da sevindim ki zaten bunaaa.

:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;o motivasyon ben de hep vardı.hep de olacak inşallah.hayata bakış açım böyle yani:)

deeptone dedi ki...

ne güzeel.
:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;tavsiye ederim:)her zorluk kolaylıkla aşılıyor böylece.

deeptone dedi ki...

heyoooo sevindim bak ya çoook iyimser ve olumlu ve çok huzurlu keyifliyim ki zaten. böle iyimser yaklaşımlar görünce çok mutlu oluyorum kii. senin yazdığın bu konu en sevdiğim konulardan kii. sürekli yazıyorum bu konuda, gelişim başlığında. tabii ki herşey bizde. biliyosuun olumlu yaklaşım hastalıkları bile önlüyoo ki. plasebo etkisi gibi. holistik tıp gibi işte. ben de şu reiki, yoga, melek terapisi gibi konularla ilgileniyorum, en keyiflisi zen ama.

:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;hayata ortak bakıştayız demek ne kadar güzel.merak ettim şimdi seni ben :)

deeptone dedi ki...

:)
böleee konularda yazınca sölüyüm sanaaa.
arada bak yazılarıma o zamaaan.
kikiki.
:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;takip ediyorum zaten ;)

deeptone dedi ki...

sana azcık takılmak istedim yaaa ondan öle didiimdii.
:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;konu dağılmadan,sohbete dönüşmeden noktalayalım o halde.sevgilerle.

deeptone dedi ki...

peki tabii ki.
:)
merak ettim seni dedin diye hoşuma gitti bi de gelişim ve uzak doğu konularını sevmen hoşuma gitti çok şirin buldum bunu ondan işte takıldım ki biraz sana.
:)

Kelimelerle Dans dedi ki...

deeptone;farklı başlıklarda,konuya ilişkin yorumlarda görüşmek üzere diyelim:))

Yorum Gönder