19 Şubat 2015 Perşembe

Sevdiğinin Sevdiğini Seven İnsanlar...

Bundan uzun yıllar önce idi.Kız arkadaşı ile beni tanıştırmak istedi. Kızın, o günü bana zehir edişini kimseyle paylaşmadım.İçimde de büyütüp, ona karşı sevgimi eksiltmedim. Kızı anlamaya çalışıp saygı duyarken, erkeği hep çok sevdim.  Ama bu yaşanan durum içime öylesi işledi ki,o günden sonra hiç bir arkadaşımın yanında,üçüncü kişi varken, tam anlamıyla rahat olamadım.
Acaba beni kıskanır mı diye hep tavırlarımı kısıtlama gereği gördüm. Kimisi anladı beni,samimiyetime inanıp güvendi,kimisi kıskanmaya devam etti. Yapabileceğim bir şey yoktu. Tek bildiğim arkadaşlarımı ne kadar saf sevgi ile sevdiğimdi. Herkes kıskanabilirdi lakin fesatlık başka bir şeydi.
...

Aradan uzun yıllar geçti.Gün geldi. Çocuk bir başka kız ile karşıma dikildi. Seni tanıştırmak istiyorum, ben çok seviyorum acaba sen de sevecek misin dedi.
Hay hay dedim. Senin sevdiğini sevmemek ne mümkün. Senin o güzel kalbine yer etti ise, ben şimdiden açtım yüreğimi kendisine. Lakin içimde hep bir şüphe. Ya yine aynı şey olur ise. Ya yine bir kıskançlık krizinin ortasında kalır ise küçücük bedenim.
Ona bu buluşmayı ayarladığı için çok sevindiğimi dile getirirken, buluşma anına kadar da gerginliğim devam etti. Geçen haftalarda, Bostancı'da bir kafede 2 saat boyunca gelmelerini beklerken, aynı şeyleri yaşamamak için de bolca dua ettim. Öyle güzel bir buluşma gerçekleşti ki. Umduğumdan biraz farklı idi. Bana kendini yabancı hisseden, aileye girmek çabasında olup kendi hal ve tavırlarından emin olamayan, yani pek çekingen bir insan vardı karşıma. Bu sefer roller değişmiş, karşımdaki insan kendini dizginler olmuştu. İstediğim bu değildi lakin kendimi yanlış ifade edeceğim her hangi bir durumun oluşmaması, bana olan bakış açısının güzelliği, mutlu etti.
Saatler sonra yürümeye başlayınca,koluma giren, adımlarını benim yanımdayken yavaşlatan, ara sıra gözümün içine baktığını sezdiğim güzel ve özel zamanlar geçirdik. Ben onu sevmeye zaten şartlıydım da o da beni sevmişti.Bunu hissettirdi.  Her nedense içim çok rahat değildi. Ya bana karşı bir ön yargı oluştu ise içinde. Ya o da kıskandıysa beni en değerlisi bildiği ama benim için değerini anlayamadığı sevdiğinden...

Aradan günler geçti. Abimle konuşurken, aralarının açık olduğunu fark ettim. Soramadım ama faturayı kendime çıkardım.
Bu gün; o gün pek az vakit geçirdik. Seni yeni tanıdığım için pek konuşamadım ben. Yine buluşalım mı diye bir mesaj aldım. Bu mesajı ilgim,sevgim olan bir erkekten alsa idim en fazla bu kadar sevinirdim. Tabi ki dedim; karlar kalksın en kısa zamanda ayarlayalım. Çok sevindiğini belirtti. En kısa zamanda yeniden görüşmek üzere temennisiyle sohbeti noktaladık.
Ben abimin hayatında özel olan bir kadınla tanışmaktan, abimin bana ne denli değer veriyor olduğunu bir kez daha hissetmekten, o kız ise sevdiği erkeğin en yakınlarından biri olan,hep adından söz edilen,ailesinden bilinen, kız ile tanışmış olmaktan mutluluk duyduk.
Her tanışma, her buluşma böylesi kaliteli olsa. Böylesi kartlar açık, böylesi kendinden emin vakitlerde tanısak, yeni insanları.

İçimizde acabalar olmadan, kendimize güvendiğimiz gibi, hayatımızdaki adam/kadına biçtiğimiz değeri doğruca,onun yaşamındaki diğer özel insana da verebilsek. Yanlış anlaşılma korkusu olmadan sevgimizi,ilgimizi, saklamak zorunda olmadan yaşayabilsek tüm buluşmaları. Hayatımıza yeni bir insan katmanın güzelliğini yaşasak hep,endişe ve takıntılardan uzak...
 Sevdiğimiz bizimdir, bir başkası aynı şekilde sevse dahi onu, önemli olan onun kimi sevdiğidir en çok. Dilerim siz en sevilen olmuşsunuzdur,sevdiğiniz adam ya da kadınların hayatlarında. Bu sebeple bırakın kıskançlığı. Sevdiğiniz insanların değer verdikleriyle iyi anlaşın. Bu size büyük kazanımlar sağlayacaktır. Kaybedeceğiniz tek şey, kalbinizden söküp atacağınız kıskançlık olsun. Bence kıskançlık, insanın ruhuna fazlalık. Yerine konacak bir çok olumlu duygu sizi bekliyor olacak. Sevdiklerinizin sevdiğini sevebilmeniz,kendinizi aşabilmeniz umudumla.

10 yorum:

silence dedi ki...

Sevgiyle kıskançlığı damıtabiliriz ve meltemi dostluktan gelen ferahlıkla yeni umutlar kazanabiliriz.. yazının konusu ve anlatımı fevkalade kelebek ..sevgiyle hep ileriye.........

Kelimelerle Dans dedi ki...

kadife zamanlar; yorum yazıdan da enfes... içerime yer eden bir konu olduğundan uzun tuttum kelimelerimi. epeydir akmayı bekleyen bir kan gibi... teşekkürlerimle...

MAVİANNE dedi ki...

Çok ama çok sevdim yazını
"kıskançlık bir insanın kendine yaptığı en büyük işkence"diye okudum bir yerlerde
ben de katılıyorum sana
sevdiğimiz bir insanın sevdiği neden bizim de kabullenmemiz zor olsun
o iyi ve temiz kalpli olduktan sonra
kartları açık oynamak en güzeli
malesef bazen insanlar beklediğimiz gibi olmuyor
Allah iyilerle karşılaştırsın
sevgiler

Kelimelerle Dans dedi ki...

mavianne; amin...hepimizin hayatında iyi insanlar varolsun inşallah. beğenilmesinden mutluluk duydum. gülümsettin beni mavianne'm...:)

maviye iz süren dedi ki...

çok önemli bir konuya değinmişsin..
insanların çoğu ne yazık ki bu duygularını aşamamış durumdalar.. Bu hal insanın çevresindekilere de fazlasıyla zarar veriyor halbuki..

Kelimelerle Dans dedi ki...

maviye iz süren; ne yazık ki öyle. benim bu konuda çok rahatsız olduğum örneklerle doludur yaşamım. umarım bir gün insanlar bu gibi duyguların kendilerine zarar verdiğini fark ederler...

Hamiyet Akan dedi ki...

Sevdiğinin sevdiği, her daim sevilesidir.

Çilekkız sevgi eksik olmasın çevrenden :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

hamiyet; benden sevgi eksik olmaz lakin çevremi bilemeyeceğim.kıskançlık ağır basıp sevgilerini kalplerine gömen insanlar oldukça emin olamıyorum sevginin yüceliğinden...:)

Mayıs Yağmuru dedi ki...

her yazınız çok naif genelde önyargı ve kafamızda milyon tane soru ile gitmesek buluşacağımız yerlere Okulda bir hayattır aslında ilk gittiğimizde herkes yenidir aslında bunu,da bu şekilde algılayabilsek iyi doğru yanlış hemen karar vermek yerine küçük bir dudak payı bıraksak gönlümüzde kafamızda azcık esnek olsak herkesin elinde bir kırbaçla beklemediğini bilsek zırhlarımız çok endişeler korkular fazla sanıyorum ki yaşanmışlıklar insanoğlunu bu hale getirmekte kafanızı şişirdim. Sevgiyle kalın :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Mayıs Yağmuru; uzun yorumları severim.Yazıya değer verildiğini gösterir.itinayla okuyan üzerine yorum yapmayı,fikir belirtmeyi isteyen kalemlere saygım sonsuz. istediğin kadar uzatabilirsin... her zaman beklerim...

Yorum Gönder