2 Haziran 2014 Pazartesi

Sevimsiz Yağmur






İlk defa bu yağmuru sevmedim...Başka bir deyişle rahmet değildi bugün yağan,şehrime.Nasıl anlatsam bilmem ki bugünü.Kısaca özetleyebilir miyim bir deneyelim...
...
Cuma akşamından başlamak lazım önce.Canım arkadaşım Kamer'im ile buluşmuş sohbetin dibine vurmuştuk.Topladığım kapakların sandalye almaya yetmediğini ama sandalye bekleyen 8 yaşında bir çocuk olduğunu anlattığımda,gel benimle deyip bankamatikten para çekip avcuma vermişti."git o sandalyeyi al." dedi.Duyduğum en güzel cümlelerden idi.Ertesi gün daha önce konuştuğum medikali arayıp,sandalyeyi sipariş ettim.Lakin o çocuğun ihtiyacı kalmamış.Sandalyeyi aldık ve ihtiyaç sahibini aramaya başladık.Bugün çok değerli bir arkadaşımdan haber geldi.Yine bir çocuk,sandalyeye ihtiyacı var...Bu akşam iş çıkışı gelip benden aldılar ve yarın inşallah çocuğumuza teslim edecekler.Bu güzel işe vesile ettiğin için bile sana çok teşekkür ederken,bir insanın ayağı,umutları,yaşama kaynağı olduğun için,geleceğe bakma sebebi olduğun için Allah razı olsun senden Kamer'im.İyi ki benim hayatımda,iyi ki benim can dostlarım arasındasın.
...
Öyle güzel yağmur yağıyordu ki,Ekrem gelmeyecek olsa gidip biraz yürüyüş yapmak isterdim,ıslana ıslana.Sandalyemizi teslim ettiğimiz sırada patronum dedi ki;söyle Aykut'a,gelip senin  evini ilaçlasın.Hatta sisteme,müşteri gibi yaz adresini,seninle tanışacağını bilmeden gelsin,sürpriz olsun.Öyle çok istiyor ki seni tanımayı,unutulmaz bir anı olur.Hatta sana iş yazdım diye ara onu,adresi gördüğünden emin ol diye de ekledi.Adresimi sisteme yazdım ve sonra çok alengirli bir işle ilgilenmeye başladım.Akşamın 19'undan 22 sine kadar bir iş ile uğraştım.Patronum,Avrupa yakasındaki bir elemanımız,işin yapılacağı şirket yöneticisi ve diğer şubedeki bir elemanları ile telefon trafiğim,hayattan bezme sebebim oldu bu gece.Eleman diyor;ben yetişemem işlerden birine,trafik berbat...Müşteri diyor;aksama olmadan gelinecek iki şubeme de,beklemem giderim.
Ben ömrü hayatımda böyle ılımlı,böyle uzlaşmacı,böyle ikna edici olduğumu hatırlamıyorum.sonuç mu...Tabi ki ben kazandım.İşim ikna etmek üzerine benim.Fakat böylesi pek nadir denk gelir.Genelde her şey kendiliğinden olur ve herkes belli bir rutinin takipçisidir.
Ne işler hallettim de burnumun dibindeki işten çıkıp gelemedi bizim eleman.Merak edip aramaya başladım. Boşver sürprizi,acaba nerede kaldı merakı sardı zihnimi.Ulaşamadım...Uzun süre ulaşamadım.Patronumu aradım.Aykut bana gelmedi acaba benden önceki işe gitti mi dedim.Haberi yoktu.O da ulaşamadı.Merakımız iyice arttı.Hiç yapmadığım bir şeyi yapıp benden önce gitmesi gereken müşteriyi aradım.Eğer size gelirse beni aramasını söyleyin lütfen diye ricacı oldum.Saatler geçti aranmadım.Az önce patronuma mesaj çektim,dayanamadım.Bir haber alırsan nolur bana da ilet,çok meraklandım dedim.
Bir kaç dakika sonra bir mesaj geldi."Aykut sele kapılmış.Arabanın camından çıkmış,araç takla atmış,kendisi hastanede.Durumu iyiymiş." Aman Allah'ım...Sen daha beterinden koru...Sevinelim mi yaşadığına,üzülelim mi yaşadıklarına bilemedim bir an.
Gecenin yarısı ardı arkasına arayan müşteriler..."Nerede kaldınız saatlerdir yoksunuz.!"
Herkese uygununca yapılan açıklama.İşler iptal olmasın diye verilen çaba...

Allah'ım...Bitsin bu gece.aksi halde bittim ben ziyadesiyle...
İyi geceler herkese...Yarınlara sağ salim kavuşabilmek dileğiyle.

7 yorum:

Furkan YETEK dedi ki...

Allah yardımcısı olsun, çok şükür iyiymiş, belki bu selde ölen bile vardır onadan ziyade daha da çok şükretmemiz lazım...Selam ve Dua ile...

Handan dedi ki...

Çok geçmiş olsun.

kahvetelvesi dedi ki...

Umarım iyidir , geçmiş olsun arkadaşım...Ne yazık ki işler her zaman yolunda gitmiyor..

Unknown dedi ki...

:( Geçmiş olsun cancağızım. Ne yazık ki dün bu acı olaylara tanık olduk :( Ceyda "büyük kızım", konteyner evi sele kapılmiş adamın, nasıl boğazına kadar suda çaba verdiğini anlattı.:(( Dün yağmur, barajlara bereket değil, evlere...insanlara, ateş oldu yağdı...

Kelimelerle Dans dedi ki...

Furkan YETEK;her hale şükür elbette.çok teşekkürler değerli yorumunuz için...

Handan;geçti geçti:)

kahve telvesi;iyi evet.çok teşekkürler.hayat iş.ne yapalım...

nilgün;beterin beteri var işte.barajlar doldu ama insanlar pek zor durumda kaldılar zincirleme olarak.

daisy dedi ki...

Geçmiş olsun :(

Kelimelerle Dans dedi ki...

daisy; geçti gitti...sağolasın...

Yorum Gönder