24 Haziran 2014 Salı

İyi Günde Kötü Günde

Başlangıcını hatırlamadığımız kadar uzun yıllar önceye dayanıyor bizim dostluğumuz.Sebepler vardır insanların hayatlarında.Bazen kel alaka bir bağ ile bizi birbirimize bağlayan...Bazen de tam yerinde olan.
Onunla blog hayatımızın ilk günlerinde tanışmıştık.O günlerde sıkı bir bağ içinde olduğum kız arkadaşım ile duygusal bağ içindelerdi.Yıllar geçti...Kız evlendi...Erkek kendini benden geri çekti.O dertleştiğimiz,yapma etme diye onun deli kanını avuçlarımın içinde tutmaya çalıştığım,sevgisine saygı duyduğum ama kız arkadaşımı da korumak zorunda olduğum uzun ve çok karmaşık zamanlardı.
Kız bir başkası ile evlenince erkek de kendine bir hayat kurma çabası içine girip kendini benden sebepsizce gibi görünse de aslında onu anladığım bir şekilde çekmeye başladı.
Sadece dertleşmek istediğinde arıyor,yazıyor,anlatıyordu.Biliyordum ki bir sorunum olsa,O orada.
Son aylarda bu bağ git gide zayıflamış ve selam vermelerim karşılıksız kalmıştı.Değil benim yanımda olmak,beni görmez olmuştu o güzel insanın gözleri,ruhu.
Sitem etmedim.Selam vermelerimi aralıklarla yeniledim.Hayatına uzaktan da olsa izleyebilme şansına sahiptim.Mutluydu.Bu da bana yeterdi.
Bugün az önce mail adresimi istedi.Sebep sormadan verdim.Bir kaç dakika sonra mailime bir davetiye geldi.Ve mail içeriğinde şöyle yazıyordu,davetiye haricinde...

kötü günlerimde çok destek oldun , iyi günümde de yanımda ol 

sevgiler ...     "

Şaşırdım,duygulandım,mutlu oldum. Yıllar önce neden bana soğuk davranıyorsun,ilgilenmiyorsun dediğim bir günde bana söylediği cevabı hatırladım" sen kötü günümde lazımsın." Çok kızmıştım ama hiç bir zaman belli etmedim.Kötü gününde ilaç olabiliyorsam ne mutlu bana idi.İyi günün de herkes zaten yanında olabilirdi.Ve bugün gelen davetiyenin üzerindeki not beni iyi gününde de görmek isteyen dosta karşı ziyadesiyle mutlu etti.
Hayatımda ne sağlam dostluklar kurmuş,ne güzel ilişkiler içinde bulunmuşum dedim bir kez daha...
Şükür hayatıma dahil olan tüm insanlar adına.

8 yorum:

Handan dedi ki...

Günaydın:-)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Handan Abla;günayydıınnnnnn

Unknown dedi ki...

Gerçek dostlar için; iyi gün, kötü gün fark etmez. Bence sen hep varmışsın zaten:)) Mutluluklar diliyorum arkadaşına. Sana da kocaman sevgilerimi gönderiyorum can kız.

Kelimelerle Dans dedi ki...

nilgün ilgün; bana da öyle geldi geç de olsa bunu hissettirdi ki bağlar arasında geç olmaz bence:) sevgiler benden sanaa...

Nesrin dedi ki...

Gerçekten de öyle ne kadar da güzel böyle dostlukların olması.

Kelimelerle Dans dedi ki...

Nesrin; şanslıyım biliyorum:)

Burcu Odacı dedi ki...

Güzel dostluklar insanın ömrünü uzatır yaa...ne güzel, maşallah :)

Kelimelerle Dans dedi ki...

Burcu; evet hayatımdaki herkes için kocaman bir maşallah...hatta gitti sandığım ama bu yazıdaki gibi aslında çok yakınımda olduğunu gördüğüm dostlarıma da:)

Yorum Gönder